Újra lehet jelentkezni az OTP Bank startup akcelerátor programjára

November végéig jelentkezhetnek a növekedési fázisban lévő startupok az OTP Bank második, jövő év elején induló akcelerátor programjára. A programba bekerülő cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal szoros együttműködést kialakítva fejlesszék ötleteiket.

OTP Startup Program néven indította el az OTP Bank második, startupoknak szóló akcelerátor programját, amelyre olyan startupok jelentkezését várják, amelyek már működő termékkel rendelkeznek, illetve növekedési szakaszban vannak. A kiválasztott cégek a három hónapos program során kísérleti projektek keretében tesztelhetik termékeik, szolgáltatásaik illeszkedését a banki környezethez, sőt akár piaci állóképességüket is.

"A tavaszi startup programunkat élénk nemzetközi érdeklődés övezte, több mint 200 cég jelentkezett, közülük 8-at választottunk ki, akikkel az elmúlt hónapokban együtt dolgoztunk. Az első akcelerációs programunk sikerén felbuzdulva azért szerveztük meg a második programot, hogy koordinált keretek között lehetőséget teremtsünk a startupoknak a bemutatkozásra, hogy együtt tudjuk fejleszteni a jövő banki megoldásait" - mondta el a program kapcsán Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.

A startupok kiválasztása három lépcsőben történik majd. A jelentkezéshez egy online pályázati űrlapot kell kitölteni, a jelentkezők közül pedig idén decemberig folyamatosan kerülnek kiválasztásra azok a pályázók, akiket a szervezők egy online interjú keretében is meghallgatnak. Az innen is továbbjutó vállalkozásokkal egy kétnapos esemény keretében 2019. januárban találkoznak az OTP Bank szakértői Budapesten.

A OTP Startup Program öt kategóriában várja a pályázókat: adatelemzési megoldások, ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, belső hatékonyság, nyílt bankolás (Open Banking) és biztonság, termékinnovációk, azonban az előbbi kategóriákba nem sorolható, de a bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldásokat is várják.

A három hónapos akcelerációs időszak 2019 márciusában kezdődik és május végén zárul. A cégeknek ez alatt az idő alatt nem szükséges Budapestre költözniük. A májusi Demo Day-en a startupok lehetőséget kapnak a bankcsoport vezetése, befektetők, valamint számos hazai és nemzetközi nagyvállalat innovációs szakértője előtt bemutatni a három hónap eredményeit.

Az OTP Bank Startup Programja a már várja a jelentkezőket. Az akcelerációs programban való részvétel ingyenes, tulajdonrész átruházással nem jár. A programra jelentkezni 2018. november 30-ig lehet.


 
 
CC BY NC SA