Újra a nemzetközi befektetői piac élvonalában szerepel a Hiventures

Harmadik alkalommal szerepel a nemzetközi befektetői piac élvonalában a Hiventures. Száznál is több vállalkozás összesen 7,26 milliárd forint befektetést kapott 2018-ban a Hiventures-től, amivel a társaságot ismét a világ legaktívabb befektetői közé sorolták.

Idén is töretlen lendülettel folytatja az ígéretes magyar gyökerű startup vállalkozások felkarolását a kockázati tőkealap-kezelő Hiventures. 2018-ban összesen 7,26 milliárd forint kihelyezésére került sor, amiből 107 vállalkozás kapott segítséget. Ez az összeg 53 inkubációs, 10 magvető és 6 növekedési életszakaszban lévő vállalkozás tőkeinjekciójára volt elegendő. A kihelyezett források felét mindkét esztendőben az Európai Unió biztosította, GINOP forrásból.

A Hiventures eredményes tevékenysége a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltette. A kockázati tőkealap-kezelőt harmadik negyedéves tevékenysége alapján két független nemzetközi szervezet – a Dow Jones és a Crunchbase – egyaránt Európában az első, a világon pedig második helyre tette a legaktívabb befektetők rangsorában.

"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy közel két év alatt felkerültünk a nemzetközi befektetői térképre, már harmadik egymást követő negyedéves riportban említenek minket az európai és nemzetközi kockázati tőkepiacon a legjobb 3 befektető között, olyan nagy múltú szervezeteket megelőzve, mint a Plug and Play, a TechStars vagy a Speed Invest" – nyilatkozott Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

A Hiventures eddigi befektetései november 29-én egy interaktív kiállításon mutatkoznak be az érdeklődőknek Budapesten, a Regional Startup and Innovation Day részeként.


 
 
CC BY NC SA