Ötvenmilliós befektetést kínál az MVM EDISON startup verseny

Egyenként akár ötvenmillió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM EDISON startup versenyének nyertesei. Az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt pályázatára január 31-ig jelentkezhetnek ötleteikkel a csapatok.

Energetikai, illetve energiatudatosságot érintő innovatív fejlesztési ötletekkel rendelkező csapatok jelentkezését várja az MVM Csoport harmadik MVM EDISON startup versenye. A 2016-ban életre hívott program célja, hogy az újító ötletek megvalósulásához szakértői segítséget és befektetést nyújtson, a jövő legígéretesebb kreatív, piacképes, környezetbarát és energiahatékony fejlesztései számára.

"Az MVM Csoport közép- és hosszú távú stratégiájának alapeleme a folyamatos innováció, illetve az energetikához köthető újító ötletek felkutatása és felkarolása. Olyan kezdeményezéseket keresünk, amelyek valós problémákra kínálhatnak megoldásokat, könnyebbé tehetik az MVM ügyfelek mindennapjait, illetve hatékonyabbá tehetik a hazai energetika működését" – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A január végéig beérkezett pályázatok első körös értékelése után a továbbjutó ötletgazdák részt vehetnek a második forduló képzési programjában, ahol olyan tudást szerezhetnek, amely elengedhetetlen egy sikeres statup indításához és fejlesztéséhez.

A végső nyertes projektek egyenként 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot kapnak, melyet kommunikációs stratégia alkotására, arculattervezésre, valamint piackutatásra is felhasználhatnak. Egy tanulmányúton keresztül betekintést nyerhetnek az IBM franciaországi dizájnközpontjának működésébe, valamint akár 50 millió forint értékű magvető befektetésre és inkubációs szolgáltatások igénybevételére kaphatnak lehetőséget annak érdekében, hogy sikeres piaci szereplővé váljanak.

Az MVM EDISON startup versenyén tavaly a hagyományos eszközöknél 60 százalékkal több hőenergiát termelő parabolikus napkollektort, a megújuló energia használatát, az esztétikumot és a praktikumot az okosmegoldásokkal kombináló IORA Smart Systemet, a mozgó víz vagy szél energiájából áramot termelő e-zászlót, illetve az EnergyAI moduláris, stabil, biztonságos és optimalizált energiaellátást célzó rendszerét ítélte legjobbnak a szakmai zsűri.

A jelentkezéseket 2019. január 31-ig várják a szervezők, jelentkezni a verseny weboldalán lehet.


 
 
CC BY NC SA