Logisztikai szolgáltatókkal működik együtt a Fuvar.hu piactér

A GLS, a TNT és a Magyar Posta instant szállítási árajánlatai közül is választhatnak a megrendelők a fuvaroztatók versenyeztetésével foglalkozó Fuvar.hu rendszerében. További újdonság, hogy ezentúl 24 órán belül utalják a fuvardíj összegét a fuvarozóknak.

A Fuvar.hu, melyet egy fuvarozási ajánlatokra specializálódott piactér, ami a fuvarozókat és a szállítást igénylő megrendelőket köti össze. Aki fuvaroztatni szeretne valamit, csak fel kell tennie az oldalra az ajánlatkérését, majd választhat a beérkező ajánlatokból.

A megbízók akár 80 százalékos költséget is spórolhatnak a versenyeztetéssel, a fuvarozók pedig új ügyfeleket találhatnak. Mindez ráadásul a környezetvédelem szempontjából is hasznos, hiszen a Fuvar.hu megtölti az autók üresen maradt raktereit is, amellyel a szénmonoxid kibocsátást csökkenti.

A Fuvar.hu felhasználói mostantól a GLS, a TNT és a Magyar Posta szállítási árajánlatait is választhatják az eddigi fuvarozók licitajánlatai mellett. Amellett, hogy a megrendelő várhat az ennél kedvezőbb ajánlatokra, bármikor lecsaphat a nagy cégekre is. Ez főleg akkor előnyös, ha a szállításra nincs partner, viszont sürgősen kéne a fuvar. A Fuvar.hu másik újítása, hogy mostantól 24 órán belül átutalja a megrendelőtől bankkártyás vásárlással beszedett fuvardíj összegét a szállítást teljesítő fuvarozónak.

A vállalkozás 2017-ben indult, s a cég adatai alapján a megrendelők elsősorban raklapos áru, háztartási gép, csomag- és bútorszállítására keresnek fuvarozót, átlagosan 61 ezer forintos munkadíj fejében. Emellett nemzetközi költöztetéseket is közvetítenek, a megbízások 20 százaléka már ilyen. Itt átlagosan 110 ezer forintot hagynak a fuvarozóknál a megrendelők.

A Fuvar.hu-n regisztrált fuvarozók száma már több mint 750, és a startup több mint háromszoros felhasználószám növekedést ért el a 2018-as évben, a megrendelések száma pedig a duplájára nőtt.


 
 
CC BY NC SA