Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PowerUp! verseny

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PowerUp! verseny, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, startup vállalkozások számára kiírt megmérettetése, amely olyan területeket érint, mint az energetika, a mobilitás, a tiszta technológiák és az okos megoldások.

Az InnoEnergy által rendezett PowerUp! versenyre a jelentkezők száma évről-évre megduplázódik. Az elmúlt két évben nem csak a beadott munkák száma, hanem azok minősége is emelkedett. Míg 2016-ban csupán 28 jelentkező rendelkezett kész prototípussal, addig 2018-ban már 120. Hasonló méretű növekedés volt tapasztalható a már működő termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező pályázók vonatkozásában is. A három évvel ezelőtti 19-ről a tavalyi esztendőre már 93-ra nőtt ezeknek a száma.

"A verseny elismertségét és növekvő presztízsét mi sem mutatja annál jobban, mint hogy egyre több olyan startup vállalkozás adja le nevezését, amely már előrehaladott állapotban lévő projektekkel foglalkozik. A PowerUp! megnyitja a fejlesztéshez vezető utat Közép-Kelet-Európa legbátrabb újítói számára és megadja annak a lehetőségét, hogy hozzáférjenek üzleti partnereink nemzetközi hálózatához" – emelte ki Jakub Miler, az InnoEnergy Central Europe vezérigazgatója.

Az idei pályázati kiírás, amelyre 2019. március 11-ig várják a jelentkezéseket, ugyanakkor nem csak anyagi szempontból kecsegtet ígéretes díjakkal, hanem az InnoEnergy rangos üzleti gyorsító programjában való részvétellel is. A Highway program célja az induló projektek felkarolása és azok európai piacra segítése. Azok, akik csatlakoznak a programhoz, támogatást kaphatnak egyebek mellett a jogi- vagy szellemi tulajdon védelemmel, illetve a hatékony prezentálással kapcsolatban. A további előnyök közé tartozik a nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolatteremtés és akár egy 150 000 eurós pénzügyi befektetés elnyerése is az InnoEnergy révén.

Idén először jutalmazzák külön a verseny résztvevői között a "Clean Air Challenge"-témában indulókat, miután az InnoEnergy kulcsfontosságú résztvevője a 2018 októberében, Brüsszelben útjára indított Clean Air Challenge programnak. Az elismerést az a startup vállalkozás fogja kapni, amelynek megoldása leginkább hozzájárul a légszennyezés és a szmog csökkentéséhez.

Azok a startup vállalkozások, amelyek túljutnak a nevezési fázison, részt vesznek az európai üzleti mentorok vezetésével megvalósuló felkészítő programokban. A workshopok célja a nemzeti döntőre és a végső döntőre való felkészítés, ahol szakértők előtt kell bemutatniuk az ötleteiket. A győztest 2019. május 21-én választják ki Krakkóban az Impact'19 rendezvényen, ami Közép- és Kelet-Európa egyik legfontosabb gazdasági eseményének számít.

A részvétellel kapcsolatos egyéb információk, a jelentkezési lap és minden további fontos információ a powerup.innoenergy.com oldalon érhető el.


 
 
CC BY NC SA