200 milliós befektetést kapott a MediCall orvosi mobilalkalmazás

Alig két éve indult útjára a hazánkban úttörő egészségügyi mobilalkalmazás, a MediCall, amelynek mostanra már több mint 13 ezer felhasználója van. Az alkalmazást fejlesztő cég nemrég 200 millió forintos befektetést kapott a szolgáltatásuk fejlesztésére.

A MediCall mobilalkalmazás segítségével valódi szakemberektől kaphatunk gyors és szakszerű válaszokat egészségügyi problémák kapcsán. A beteg a MediCall alkalmazáson keresztül éri el a szakorvost, kapja meg a hiteles tájékoztatást és fizeti a meghatározott díjat. A szolgáltatás gyors, a nap 24 órájában elérhető, és a páciensek számára lényegesen olcsóbb és időhatékonyabb, mint egy szakorvosi rendelőben tett látogatás.

"A MediCall segítségével kapcsolatba léphetünk a problémánknak megfelelő szakorvossal telefonon vagy írásban, aki pontos információt tud adni nekünk. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két is bizonyítja, hogy a szolgáltatásunk hiánycikk volt eddig Magyarországon" - mondta Gáspár Péter, a cég vezérigazgatója.

Az orvosok számára könnyen tervezhető, ugyanakkor rugalmas ez a fajta munkavégzés, hiszen egy okostelefon segítségével akkor és ott tud kapcsolódni a MediCall rendszeréhez, amikor és ahol számára az megfelelő. A betegek biztonságát pedig növeli, hogy a telefonos konzultáción kívül az applikáción keresztül házi vizitet is lehet kérni.

Jelenleg 50 szakterület 400 orvosa érhető el a MediCall alkalmazáson keresztül, a regisztrált felhasználók száma pedig meghaladja a 13 000 főt. A szolgáltatást fejlesztő vállalkozás sikereire felfigyelt az egészségügyi szektor és a befektetői kör is. Ennek eredményeképpen a cég újabb szintre lépett és sikeresen zárt egy 200 millió forintos tőkebevonást a Solus Capital kockázati tőkealappal.

A tőkebevonás által a MediCall szélesebb körben tudja kiterjeszteni a házi vizit szolgáltatását, mely eddig Budapesten és környékén volt elérhető. A lehetőségek kibővülnek, egyre több orvos szerződhet partnerként, így már vidéken is kérhetünk házi vizitet.


 
 
CC BY NC SA