Budapesten nyit új irodát a spanyol Demium inkubátor

Júniusban Budapesten is megnyitja kapuit a vállalkozókedvű tehetségek előtt a spanyol Demium Startups. Az immár 5 éve működő, kiemelkedő elsőkörös befektetési aránnyal rendelkező inkubátor még ebben az évben több más európai városban is irodát nyit.

A Demium Startups célja, hogy az egyénre és a csapatra koncentrálva az alapokról építsen fel sikeres startupokat, amelyek az inkubátor erőforrásainak segítségével azonnal a nemzetközi piacra léphetnek. A megvalósult vállalkozásokban az inkubátor 15% tulajdonrésszel vállal befektetői szerepet.

"Budapest különösen fontos a Demium számára, hiszen a hazai ökoszisztéma óriási potenciállal, vagyis rengeteg elkötelezett tehetséggel, vállalkozó szellemmel rendelkezik. Őket szeretnénk támogatni abban, hogy akár technológiai, üzleti vagy marketing területen a legjobbat hozzák ki magukból." – mondta Csiszár Dénes, a Demium Startups hazai vezetője.

A cég első hazai inkubációs programjának előválogatójára már meg is nyílt a regisztráció, amelyre nem csapatokat vagy ötleteket várnak, hanem tehetséges, elkötelezett technológiai szakértőket, marketing és üzletfejlesztési szakembereket, valamint potenciális cégvezetőket.

A felvétel két lépésben történik: a jelentkezési lap kitöltése után június 6. és 12. között kb. 60 fő számára csoportdinamikát, elkötelezettséget, tehetséget felmérő workshopot tartanak. Innen 30 fő juthat tovább az előválogatóba, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a Millenáris Startup Campuson.

A megmérettetés résztvevői megismerik lehetséges majdani társalapítóikat, és mentorok segítségével dolgoznak az inkubátor által javasolt ötleten, majd a zsűri által kiválasztott legjobb 15 résztvevő felvételt nyer a Demium inkubátorba. Az első hazai, féléves inkubációs program az előválogatót követő napon, június 17-én kezdődik.

A Demium Startups kiemelkedően magas sikerrátával dolgozik: az inkubációs programot elvégző, végül megalapított cégek 100 százaléka kap elsőkörös befektetést, hároméves túlélési arányuk pedig mintegy 75 százalék. A cég júniusban induló budapesti tevékenysége mellett 2019-ben Lisszabonban, Kijevben, Minszkben, Varsóban, Bukarestben, Milánóban és Athénban is irodát nyit.


 
 
CC BY NC SA