365 millió forintos befektetést kapott a debreceni Codersrank

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től 365 millió forint befektetést kapott a debreceni székhelyű Codersrank, amely az IT recruitment piac megreformálására készül. A startup a fejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít profilokat.

Fejlesztőt toborozni egyre nehezebb: becslések szerint csak Magyarországon 30.000 fejlesztő hiányzik a munkaerőpiacról. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az Innonic Startup Stúdió is, mely 2017-ben kezdett alternatív megoldások után kutatni, s amelyből később megszületett a CodersRank.

A CodersRank a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít teljeskörű, 360-fokos profilokat. Így akár különböző tesztek, interjúk nélkül is megállapítható, hogy egy fejlesztő mennyire tapasztalt.

Mindez természetesen a fejlesztők számára is hasznos, hiszen a valós képnek köszönhetően valóban releváns ajánlatokkal találkozhatnak. Sőt, a tervek szerint a jövőben akár személyre szabott képzési, kapcsolatépítési lehetőségekkel is bővül majd az oldal. Ezáltal a CodersRank hosszútávon képes támogatni a fejlesztők szakmai fejlődését, ami egyben a csapat küldetése is. A CodersRank indulása óta már több mint 18.000 fejlesztő hozta létre saját profilját.

A CodersRank népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy az IT toborzók sajnos le vannak maradva abban a tekintetben, hogy még mindig a LinkedInen, illetve önéletrajz alapján próbálják szűrni a fejlesztőket. Így pedig nagyon nehéz dolguk van, hiszen ezzel kevés információt lehet megtudni a fejlesztők valós tudásáról.

A tőkebefektetésből a fejlesztések felgyorsítása a cél, továbbá a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítása, ahol a tech cégek megtalálhatják a számukra legalkalmasabb jelentkezőket, a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabban.


 
 
CC BY NC SA