2,5 millió eurós tőkebevonással erősödik tovább a Neticle Labs

2,5 millió euró kockázati tőkebefektetésről írt alá megállapodást a Neticle a Lead Ventures és a Hiventures alapkezelőkkel. A befektetést a cég regionális piaci pozíciójának megerősítésére, további piacnyitásra és termékei további fejlesztésére fordítja.

Az intelligens médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő Neticle az idei sikeres lengyel és osztrák piacra lépés után a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures 2,5 millió eurós, átszámítva 830 millió forintos befektetésével a további nemzetközi terjeszkedést fogja erősíteni: már előkészítették a cseh, szlovák és német nyitást is, melyekkel új növekedési szintre léphetnek.

"A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeink fejlesztésére fordítjuk. Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőívkészítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését" – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója.

A versenyképesség elengedhetetlen része, hogy egy szervezet képes legyen gyorsan és rövid válaszidőkkel reagálni a vásárlói és munkavállalói visszajelzésekre, valamint az online megjelenő ügyfél- és felhasználó hangokra. A gyors alkalmazkodás hatalmas versenyelőnyt jelent, s ebben kiváló segítség a Neticle.

A tőkebevonással a Neticle startup-ból scale-up céggé vált, így került a Lead Ventures látóterébe, mely ezen fázisban levő cégekre fókuszál itthon, és a közép európai régióban. A Lead Ventures egy éve kezdte meg befektetési tevékenységét, a jelen tranzakciót megelőzően már három sikeres scale-up befektetési kört hajtott végre hazánkban és a régióban.


 
 
CC BY NC SA