180 milliós befektetési kört zárt az Appercell biotech startup

Újabb sikeres, 180 milliós befektetési kört tudhat maga mögött az Appercell nevű biotechnológiai startup, amelyben a Fastventures és a Futurmed vettek részt. Az alapítók célja, hogy az itthon kutatott és fejlesztett termékükkel nemzetközi piacra lépjenek.

Az Appercell nevű biotechnológiai startup egy olyan integrált eszköz létrehozásán dolgozik, amely számos mérőlemezen egyszerre, akár hónapokon át képes a tenyésztett idegsejtek tízezreinek elektromos aktivitását mérni.

Megoldásuk célja, hogy forradalmasítsák az akadémiai és ipari környezetben elektrofiziológiai mérésekhez használt technológiai módszereket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg jellemzőnél sokkal nagyobb volumenű és hatékonyságú vizsgálatokat, farmakológiai teszteléseket tennének lehetővé.

A csapat az első körös befektetésén már túl van, most újabb, 180 milliós tőkeinjekciót kaptak a validált prototípus piacra viteléhez. A jelenlegi tulajdonosok mellé a Fastventures és a Futurmed befektetői csoportok szálltak be. Az új tulajdonosok portfólió cégei között olyan exitek szerepelnek, mint az amerikai Waters Corporation-nek értékesített Medimass vagy a Sensity Systems-el egybeolvadt Eutecus, a francia Citoxlab (most már Charles River) által felvásárolt Solvo Biotechnology..

Az Appercell hazai és külföldi együttműködésen is dolgozik, például az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Melbourne-i Egyetem intézeteivel folytatnak közös kutatásokat. Az alapítók terve szerint a startup jövőre ilyenkor mutatja be termékét a szakmai (azaz idegtudománnyal és szívizommal kapcsolatos kutatásokat folytató) közönségnek, és az értékesítés beindítására újabb körös tőkebevonást terveznek.


 
 
CC BY NC SA