Okos városokat építenek a Future City Hackathon versenyen

Február 27-én kerül megrendezésre a Future City Hackathon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, melynek célja olyan technológiák felkutatása, amelyek költséghatékonyan, megfizethető áron teszik lehetővé az okos városok kialakítását.

Az okos rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okos városok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra. A Future City Hackathon célja ennek tükrében olyan technológiák keresése, melyek lehetővé teszik a zöld, okos városok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.

A Tech Embassy és a SASMob szervezésében megrendezésre kerülő Future City Hackathon rendezvényre szakterülettől, életkortól, végzettségtől függetlenül várják február 20-ig azok jelentkezését, akik érdeklődnek az okos városok iránt és készek 2-4 fős csapatokban innovatív ötleteikkel olyan megoldásokat alkotni, amelyek fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszik városainkat.

A Future City Hackathon első három helyezett csapata a mentorokból álló zsűri értékelése, valamint a versenyzők egymás irányába lefolytatott értékelése alapján nyereményekben részesülnek, melyek további lehetőségeket biztosítanak a szakmai fejlődésre és a kapcsolatrendszer kiterjesztésére.

A Future City Hackathon alatt a résztvevők rendelkezésére áll majd elsősorban a szükséges adatbázis - melyet kedvükre elemezhetnek és implementálhatnak -, a megfelelő technikai támogatás IT szakemberektől és mentoroktól, valamint egész napos networking lehetőség. Az ötletek kidolgozását és tökéletesítését továbbá egy szakmai workshop segíti, mely az IOT megoldásokról, intelligens városokról, a szenzorok alkalmazásáról nyújt tájékoztatást.


 
 
CC BY NC SA