Hazai és nemzetközi nagyágyúk az ötödik Budapest Startup Safari-n

Április 23-án és 24-én a hazai startup ökoszisztéma legnagyobb szereplői kinyitják kapuikat és az ötödik Budapest Startup Safari keretein belül programokat szerveznek az érdeklődő szakmabelieknek, álláskeresőknek, pályakezdőknek és befektetőknek.

A helyi startup kultúrát bemutató Startup Safari rendezvény Berlinben indult 2012-ben, azóta Európa több mint tíz városában rendezik meg évről évre. A budapesti esemény immár ötödik alkalommal hozza össze a hazai és nemzetközi startup világ kiemelkedő képviselőit. A Budapest Startup Safari célja, hogy a hazai startup ökoszisztéma ismertebbé váljon itthon és a régióban, valamint támogatja a tudásmegosztást és a piaci szereplők közötti kapcsolatok fejlődését.

A Budapest Startup Safari két napja több mint ötven helyszínen zajlik majd nemzetközi előadókkal, tematikus útvonalakkal, exkluzív tartalommal, még kevésbé ismert budapesti startupok részvételével és már jól ismert cégek közreműködésével, mint például a Shapr3D, a Prezi vagy a LogMeIn. Az érdeklődők beleshetnek a vállalati kulisszák mögé, rendhagyó workshopokon, előadásokon, szakmai fórumokon, interaktív programokon fedezhetik fel a startup kultúra izgalmas rétegeit.

Az idei Budapest Startup Safari-n olyan hazai üzletemberek adnak majd elő, mint Bojár Gábor, a Graphisoft szoftverfejlesztő cég és az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál és a Szeretem Magyarországot Klub alapítója, a Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa, valamint Oszkó Péter kockázatitőke-befektető, a kezdeti szakaszban lévő startupok inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó OXO Labs tulajdonosa. Az OXO Labs nem csak mint előadó lesz jelen, 2020-tól ugyanis befektetőként is csatlakozott a Budapest Startup Safarihoz.

A nemzetközi előadók listáján már biztosan szerepel Kristian Riis, aki számos startup befektetője és a NORDIC (LA) kreatív akcelerátor alapítója, valamint Tristan Finnemore, a dél-afrikai online értékpapír kereskedő vállalat, az Easy Equities alelnöke. Budapestre érkezik Jeevan Kumar, az online vásárlókat, kereskedőket, vállalkozókat és fogyasztókat azonnali futárszolgálattal összekötő Zoom alapítója, továbbá Florian Wimmer, a Blockpit társalapítója, amely startup azon dolgozik, hogy megkönnyítse a kriptovalutával foglalkozó kereskedők, adószakértők, bankok és hatóságok munkafolyamatait. Előad Dél-Kelet Ázsia legnagyobb piacra lépést segítő szolgáltatóhálózatának létrehozója, a Greenhouse társtulajdonosa, Drew Calin és Bíró Júlia site reliability engineer a tartalomkezelésben úttörő, németországi Contentful-tól.


 
 
CC BY NC SA