New Tech Meetup

New Tech Meetup

Budapest, Magyarország

Program

  1. Forgács Gábor - A Digitális Cinema Package azaz a modern filmtekercs
    Rövid bevezetés arról, hogy néz ki az a digitális formátum ami lehetővé tette, hogy egyetlen USB drive-ra cserélhessék a mozik a 3000 méternyi filmszalagot.
  2. Kornai András (MTA SZTAKI) - MÁV-pénztáros, eligazító, és a szemantikus nyelvtechnológia egyéb alkalmazási lehetőségei
    A szemantikus (másnéven jelentésalapú) nyelvtechnológia célja az, hogymegértse az emberi nyelven (mi elsősorban magyarral és angollal foglalkozunk)megfogalmazott szöveget és képes legyen arra értelmesen reagálni.A megértés számunkra belső modell felállítását jelenti (megközelítésünknagyon sok tekintetben visszatérés a hagyományos szimbólum-manipulációnalapuló mesterséges intelligencia modellekhez) és az előadás elsősorbanarra a folyamatra fog koncentrálni, ahogy a modell kialakul a szövegből.
  3. Zentai Péter (JayData) - JayStorm - PAAS for Javascript Business Apps
    A JayStorm szolgáltatás HTML5/JavaScript alapú vállalati alkalmazásoknak, webes, mobil és Facebook appoknak biztosít skálázható adatkezelési platformot és kollaborációt. Koncentrálj a startupod üzleti céljaira és valósítsd meg hatékonyan a projektedet cloud alapon!
  4. Buzinkay Ákos és Takács György (ittabusz.hu) - Itt a busz! – Egy igazi mobil menetrend
    Az ittabusz.hu az a menetrend alkalmazás, amely minden téren a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb és legmodernebb megoldások használatára törekszik: optimális design/UI, minimális forráskód, nyílt forrású projektek. Egy szerethető hobbi projekt és mobilos közösségi kísérlet kulisszatitkai.

Helyszín és időpont

Helyszín: Impró, Budapest, Ó utca 4. (térkép)

Időpont: 2012. október 3., 19:00.

Belépő: 1000 Ft.

 
 
CC BY NC SA