New Tech Meetup, Január

New Tech Meetup, Január

Budapest, Magyarország

Program

  1. Pintér Lóránt (prezi.com): Font rendering
    Megvan az, amikor az egyik böngészőben nagy műgonddal megszerkesztett oldalt megnyitod egy másikban, és hirtelen széttöredezik a szöveg, meg vele együtt az oldalkép, mert a drága browserek nem tudnak egyetérteni, hogy pontosan milyen széles is egy "k" betű? A Prezinél ezt próbáltuk megoldani, és mint kiderült, nem csak a "k" betűről van szó. Többek között kellett C kódot JavaScriptre fordítani, harmincéves fájlformátumokban kotorászni, Unicode adatbázisokat böngészni stb. Erről lesz szó, meg persze a tipográfia és a nyelvészet szép és kevésbé szép oldalairól.
  2. Komenczi Norbert (zlense.com): Film és videó: Z csatorna a gyakorlatban
    Mi az a Z (mélység) csatorna és hol alkalmazható a filmes és videós gyakorlatban? Milyen új lehetőségeket nyit meg a technológia a CGI, kompozitálás és mixed reality területein? Egy magyar startup bemutatja saját fejlesztésű zLense platformját, a világ egyetlen professzionális Z kameráját.
  3. Veszi Gábor (prezi.com): Miért nem lesz 100%-os rendelkezésre állásunk?
    Miért nem tudunk és miért nem akarunk redundanciával 100% uptime-ot elérni és mit csinálunk, hogy 99.8% fölé menjünk. Ideológia és módszertan, mit tanultunk, milyen hibákat követtünk el és miket fogunk :)
  4. Kerékgyártó Ákos (H.A.C.K. http://hsbp.org/zoldfal): Akvapónia kicsiben
    Akvapónia piciben, dísznövényekkel és díszállatokkal otthonra, vertikális struktúrában. Vagyis a lakáskultúra biológiai díszítőelemeinek extenzifikálása. A zöldfalak drágák. Megépíteni és fenntartani egyaránt. Az akvapónia alkalmas a rendszer fenntartásához szükséges pöcsölés mennyiségét csökkenteni.

Helyszín és időpont

Helyszín: Átrium Mozi, Budapest, Margit körút 55.

Időpont: 2013. január 8., 19:00.

Belépő: 1000 Ft.

 
 
CC BY NC SA