Startup és jog I.

Startup és jog I.

Budapest, Magyarország

Az eredeti címre alapozva jogi témaköröket érintve fogunk egy sorozatot indítani (amennyi este szükséges a teljes áttekintésre), ahol az alapoktól kezdve apró lépésenként fogjuk átvenni a startup-okkal kapcsolatos jogi teendőket, tekintve a magyarországi, európai és tengerentúli viszonyokat is.

Az előadó ez alkalommal Dr. Bóné László, ügyvéd és adótanácsadó. Dr. Bóné László közel tíz évet töltött el két vezető multinacionális ügyvédi irodánál és az egyik legnagyobb tanácsadó cégnél, ahol széles szakmai tapasztalatot szerzett a jog különböző területein, ezért jól ismeri és alkalmazza a nemzetközi sztenderdeket. László a startup világ hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban szerzett MBA és magyar adótanácsadó végzettségénél fogva jól érti a piaci szereplők gazdasági, üzleti igényeit és jogi feladatok elvégzését is ezekhez mérten alakítja.

Az előadás várható tartalma

  • Mire kell figyelni a cégalapítás során? (Részesedések, menedzsment-jogok, döntési kompetenciák, befektető belépésének előkészítése)
  • Mi az, mire jó (és mire nem) a szindikátusi szerződés?
  • Hogyan védjük a szellemi alkotásainkat, ha nincs még lehetőségünk/pénzünk szabadalomra?
  • Mit jelentenek és hogyan használjuk a magyar jogban az alábbi fogalmakat: vesting, dilution (hígulás), tag-along/drag-along jogok, deadlock, no cash out, exit, stb.

Helyszín és időpont

Helyszín: Duna Tower, B. torony, 15. emelet - 1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Időpont: 2013. március 12., 19:00-21:00

 
 
CC BY NC SA