SocialCab: Lean Startup Esettanulmány

SocialCab: Lean Startup Esettanulmány

Budapest, Magyarország

Biás Csongor járt Nálunk nem is olyan régen, s a nagy sikerre való tekintettel, követi Őt egy esettanulmány, amit a SocialCab képviseletében Kassai Karola és Nagy Attila fog vezényelni.

Előtörténet s egy rövidke vázlat a tartalomról: „Az áprilisi versenyen az volt a cél, hogy minél tovább tudjuk eljuttatni az ötletünket a tanult módszertannal. A mi ötletünk a közösségi taxizás volt (SocialCab), ami Magyarországon még nem működik (mint kiderült, máshol a világon már igen). Hasonló, mint a telekocsi, csak taxira.”

Témák

  1. Validation Board
    Első lépésként megtanultuk használni a validation boardot, ahova az ötlettel kapcsolatos feltételezéseinket kellett rendszerezve felírni. A feladat lényegében az volt, hogy a validáció révén addig alakítsuk az ötletet pivotok segítségével, amíg az működőképesnek nem bizonyul.
  2. MVP
    Ezt követően az MVP résznél tudnánk ismét becsatlakozni, ahol szintén elmesélnénk, hogy mi milyen gyakorlati kísérletekkel bizonyítottuk, hogy van létjogosultsága az ötletünknek.
  3. Pitch
    Végezetül pedig a pitchversennyel kapcsolatos tapasztalatainkról, illetve általában a pitchelésről tudnánk beszélgetni közösen: milyen gyakorlati tanácsokat tudunk adni azoknak, akik esetleg még életük első pitche előtt állnak stb.

 Az esemény mindenki számára ingyenes.

Helyszín és időpont

Helyszín: Duna Tower (B. torony, 15. emelet)

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Időpont: 2013. augusztus 7., 18:45-21:00

 
 
CC BY NC SA