Greenspiration: zöld startup verseny

Greenspiration: zöld startup verseny

Budapest, Magyarország

A Greenspiration egy problémaorientált startup-verseny: megoldásai az előkészítés során zöld szakértők, szakmai és civil szervezetek közreműködésével összeállított Zöld Problématérkép által beazonosított kihívásokra keresik a választ. A verseny ezen felül – a Green Meetup-pal való együttműködés által – hangsúlyt helyez az utókövetésre, a Zöld Problématérkép gócpontjaira irányuló innovációk, valamint a versenyen felbukkant tehetségek nyomon követésére.

A verseny elsődleges célja az innovativitás célkeresztjébe megoldásra váró problémákat állítani. További cél a start-up versenyek által eddig megszólított kör bővítése, valamint a tematikus start-up verseny egy példájának felmutatása.

Program

  • November 4. hétfő
    Felkészítő Nap, Green Meetup (Zöld Problématérkép és kreatív gondolkozás workshop)
  • November 8. péntek
    Aaz első versenynap, bemutatkozás és ötletprezentációk, a csapatmunka megkezdése
  • November 9. szombat
    Mmentorok és szakértők által támogatott csapatmunka (A folyamatot kreatív gondolkodási módszerek, illetve üzletimodell tervezés villám-műhelyekkel, illetve a két kategóriában versenyzők közti együttműködési félórákkal gazdagítjuk)
  • November 10. vasárnap
    Csapatmunka és felkészülés a versenyprezentációra
  • A verseny után
    A zöld inspiráció folyamatos biztosítása, két alkalom erejéig a csapatok utánkövetése, az ötletek megvalósulásának vagy tanulságos kudarcának feldolgozása és dokumentálása

Helyszín és időpont

Helyszín: Óbudai Egyetem, Nagy aula

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.

Időpont: 2013. november 8-10.

 
 
CC BY NC SA