Hackathon BKF

Hackathon BKF

Budapest, Magyarország

Új intézmény csatlakozott Hackathon-in-a-Box sorozathoz! A BKF-en május közepén tartjuk a következő budapesti versenyünket. A Hackathon-in-a-box, kreatív ötletgyár egy speciális, országos üzleti ötletverseny, amelynek célja a magyar startup élet felpezsdítése, és új tehetségek felkutatása.

A Hackathon-in-a-Box sorozat főképp startup projekteket adott a hazai ökoszisztémának. Az eredményei nemzetközileg is érdekes, korai fázisú projektek, amelyek fél évvel a versenyeink után elég érettek lehetnek akár egy inkubációs, akcelerációs folyamatra is.

Akadnak már működő vállalkozások közöttük, mint a ZMenü, amely az ételrendelést forradalmasítja, vagy olyan nemzetközileg is érdekes projektek, mint a 5L, amely a takarékos vízkezelést valósítja meg a fürdőszobákban. A tavaszi versenyeken a Microsoft Imagine Cup győztese a TEP, egy sport témájú mobil alkalmazás lett. A Singularity University döntőjébe a Palánta nevű gyermekeknek tervezett korai fejlesztő tablet alkalmazás jutott be, míg a Startup Saunán döntőjében, a Rate my Speech nyert finnországi inkubációt. A Nemzeti Innovációs TechShown döntőjébe 3 projektünk jutott. A csapatok egyike a Miutcánk.hu, a Lenovo Motivátor Nagydíjon lett első helyezett és jelenleg a projekt megvalósításán dolgozik.

Az idei harmadik versenyen Nagykanizsán horvát és szlovén versenyzők is csatlakoztak a hazaiakhoz. Itt egy horvát projekt szerezte meg a győzelmet. A mostani győztesünk a május végi Demo day-en mutathatja be projektjét zsűri és befektetők előtt. A program pénteken délben kezdődik és szombaton zsűrizéssel záródik.

Helyszín és időpont

Helyszín: Budapesti Kommunikációs Főiskola

Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

Időpont: 2014. május 16-17.

 
 
CC BY NC SA