IoT Workshop Budapest, Meetup #6

IoT Workshop Budapest, Meetup #6

Budapest, Magyarország

Megismerkedhettek a Windows IoT platformmal és a hozzá tartozó cloud szolgáltatásokkal, maid láthatjátok miképp tudja kiszolgálni az IoT megoldásokat az IBM felhőszolgáltatása a BLUEMIX.

Program

  • Microsoft IoT: a kütyüoldal - Balássy György (LogMeIn)
    A Microsoftról közismert, hogy kiemelkedő eszközöket készít szoftverfejlesztők számára, amelyekkel nagyon hatékonyan fejleszthetünk alkalmazásokat elsősorban Windows platformra. A Windows 10 megjelenésével az IoT kütyük is Windows platformmá váltak, így az asztali vagy mobil alkalmazások írásakor már megszerzett tudásunkkal igen gyorsan IoT fejlesztővé válhatunk. Az előadásban bemutatom, mit tud a Windows egy Raspberry PI 2-n, és hogy hogyan használhatjuk fel meglévő kódjainkat az IoT világában.
  • Microsoft IoT: A felhőoldal - Farkas Bálint (Microsoft)
    Az Azure architektjei hisznek a modularizációban, így az IoT/Big Data témakörhöz több, mint 10 különböző Azure-szolgáltatás kapcsolódik (IoT Suite, IoT Hub, Event Hub, Stream Analytics, Machine Learning, Data Factory, HDInsight, Apache Storm és így tovább).
    Az előadásban bemutatom, hogy ez a sok legókocka hogy kapcsolódik egymáshoz és hogyan építhetünk belőlük egy jól funkcionáló IoT-várat.
  • IBM Blue Mix felhő alapú környezet IoT szempontból - Baranyi Szabolcs (IBM)
    Bemutatjuk hogy hogyan lehet akár egy mobil telefont szenzornak használni és azt a Bluemix-en elmezni. Illetve egy demo qube eszközön keresztül megmutatjuk a BLUEMIX IoT alkalmazását. Megmutatjuk hogy érdeklődő fejlsztő hogyan tud indulni hol lehet jó mintapéldákat találni, accountot igényelni.

Időpont és Helyszín

Időpont: 2015. november 26., 19:00-21:00

Helyszín: LogMeIn Labs

Cím: Paulay Ede u. 12., Ground floor, Budapest

Belépő: Ingyenes

 
 
CC BY NC SA