Veszprémi Technology Meetup, Május

Veszprémi Technology Meetup, Május

Veszprém, Magyarország

Sziasztok! Májusban újra lesz Veszprémi Technology Meetup.

Előadások

  • Anisics Zsolt (Balluff) - Hibakeresési módszerek és tapasztalatok
    Az előadó húsz évi C, C++ és C# fejlesztési tapasztalatait foglalja röviden össze az űrkutatástól az autóiparon és a driver fejlesztésen keresztül az RFID rendszerekig.  Mit tegyünk, ha hónapokkal a kód kiadása után kapunk hibajelenségről szóló riportot. Valóban hibajelenség lépett-e fel, vagy csak hibás használat történt. Hogyan reprodukáljuk a hibát? Szoftverkomponensek, hardver elemek közti kommunikáció, protokollok, referencia implementációk, loggolási módszertan.
  • Kérdő Attila (Mortoff) - Vajon bízhat-e a projektvezető a tesztelőkben?
    A tesztelés, ahogy eddig ismertünk, nem fenntartható. Szemléletváltásra van szükség a projektekben. Az előadás gyakorlatias megközelítést ad a fejlesztési projektek tesztelési kihívásairól. Megismerhetsz egy új szemléletmódot, mely segíthet abban, hogy a megszokottnál hatékonyabb tesztelést alkalmazz, ne csak a tesztelői erőforrásokat használják. Itt a helyed, ha találkoztál már azzal a problémával, hogy a tesztelői erőforrás akkor is kevés volt, ha jól terveztél, illetve véget nem érő vitád volt a megrendelővel arról, hogy milyen a jó szoftver vagy egyszerűen csak érdekel, hogy mi lehet megoldás a problémák kezelésére. 
  • Hámori Ferenc (Epam) - Behaviour-Driven Development and Cucumber
    Beszélgessünk egy lehetőségről a kommunikáció javítására a szoftverfejlesztésen belül és ennek gyakorlati megközelítéseiről a tesztelés során.

Az előadások után pizzázás!

Időpont és Helyszín

Időpont: 2017. május 2., 18:00-18:00

Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet - Kisfaludy terem

Cím: Komakút tér 3., Veszprém

Belépő: Ingyenes

 
 
CC BY NC SA