Equity Thursday: A co-investment és annak szépségei

Equity Thursday: A co-investment és annak szépségei

Budapest, Magyarország

Jó-e, ha több befektetőd van? Nem lesz bonyolultabb a tranzakció? Éjszakába nyúló tárgyalásokra van szükség, hogy minden befektető igénye érvényesüljön végül? Hogy fog utána működni a közös élet? Mindig minden befektető jóváhagyása kell egy üzleti terv módosításhoz?

A kockázati tőke őshazájában igen gyakoriak a több befektető részvételével megvalósuló co-investment, szindikált dealek. A Series A-B-C köröknél már Európában is ez a tipikus felállás. Itthon 5-10 éve szinte nem is volt co-investment, de az elmúlt pár évben egyre több ilyen közös befektetés történik.

Miért, mi az oka ennek? Miért nem volt ez népszerű korábban, miért lett egyre gyakoribb ez mostanra? Mi az előnye és hátránya, erről fogunk beszélgetni befektetőkkel és jogászokkal, akik részt vettek már ilyen - akár nemzetközi - dealekben. Vendégünk lesz a Lead Ventures, illetve a DayOne Capital, valamint két tapasztalt tranzakciós jogász Szabó Pál és Bóné Laci.

Program

  • 18:00-tól várunk Benneteket;
  • 18:30-kor egy jó sörrel a kezünkben belevágunk;
  • 20:30-kor befejezzük, utána jöhetnek a négyszemközti kérdések és networking!

Részvételi díj a helyszín felé 3000 Ft, amiért italkuponokat kapunk a helyszíntől. A helyszín kapacitása, ill. a nagy számú érdeklődés miatt az RSVP-t vegyétek pls komolyan! Szuper lenne, ha előzetesen küldenétek kérdéseket, jelezhetitek akár hozzászólásban, köszönjük!

Időpont és Helyszín

Időpont: 2019. november 28., 18:30-20:30

Helyszín: Melon Bar

Cím: Király u. 34, Budapest

Belépő: 3000 Ft

 
 
CC BY NC SA