A nyolc StartUp Underground döntős

A konferencia délelőtti startup versenyébe a jelentkező 63 nevezés közül a következő 8 startup jutott be: Basewalk, Dimeboard, Dunascope, Ingrido, Karma Platform, Magyar Czider, Optoforce és a Remagine.

A Basewalk a Taskfit megoldása, amely egyszerű munkaerő nyilvántartást és projektvezető eszköz nyújt. A Dimeboard egy rugalmas digitális interaktív tábla, a Dunascope pedig egy automatikus ivóvízminőség biztosító berendezés mikrobiológiai szennyezések detektálására. A Karma Platform egy Agilis ügyviteli rendszer napi egy cappuccino áráért, a Magyar Czider egy almabor gyártó üzem. Az Optoforce egy robotikai újításokat tartalmazó, 3 dimenziós erőmérő a Remagine Technologies pedig a SmartSocket intelligens hálózati aljzat készítője.

A versenyre 63 nevezés érkezett A pályamunkák kétharmada az informatikai, internetes vagy mobilos startup volt, a maradvány harmadrész pedig hagyományos iparágakból került ki. Az informatikai pályázatok meghatározó része, azaz 22 db pályamű internetes vagy közösségi médiával kapcsolatos startup volt. További nyolc mobilos applikációt, és 11 db informatikai megoldást kaptunk (lásd pályázatok 30 %-a). A maradék harmad rész anyagtechnológiai (2 db), eszközzel és géppel kapcsolatos találmány (10 db), illetve egyéb ötlet (8db) volt.


 
 
CC BY NC SA