iCatapult: accelerator-t indít a Primus Capital

Primus Capital kilencedik befektetése nem egy hagyományos cég, hanem az iCatapult névre hallgató accelerator, amelynek célja, hogy New Yorkba juttassa ki a legjobb magyar tech-startup-okat és helyi partnerekkel segítse azokat.

A Primus Capital finanszírozásában, négyszázmillió forint alaptőkével hozta létre az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-t Az iCatapult programot Hild Imre és Krajovics Péter vezeti majd, akik korábban a Primus Capital befektetési tanácsadói és kollégái voltak, a közös munkát pedig a Digital Natives csapata és Bárdos Kristóf vezeti.

Hild Imre elmondása szerint céljuk, hogy az amerikai vállalkozó szellem segítségével és a kinti partnerek révén a hazai tehetségeket is globális lehetőséghez juttassa. A tervek szerint most is egy évből legalább félévet kint lesz New Yorkban, hogy a helyi partnerekkel segítse a kijutó cégeket.

Az iCatapult tagja lesz a Global Accelerator Network-nek, további partnerek lesznek még a We Work Labs inkubátor-lánc, és a nemzetközi start-up vállalkozások tengerentúli piacra jutását segítő Venture Out New York. Ők biztosítják, hogy az iCatapult által támogatott startup-ok kijussanak és bekapcsolódjanak a New York-i startup életbe, illetve hogy az új kapcsolatok révén piacot, új befektetőt találjanak.

"A technológiáknak illetve a cégeknek ott kell sikeresnek lenni, ahol a legtöbb a felhasználó, ahol a legtöbb a befektető, azaz hogyan jusson ki egy cég Amerikába. Az iCapatapult profi szakemberekkel ezt a híd szerepet fogja betölteni a DiNa saját fejlesztései illetve bármely hazai szoftvercég számára" – mondta Bruckner Zoltán, a Primus Capital Jeremie-tőkealap vezetője.

Az iCatapult vezetői alapvetően nem akarnak nyomást gyakorolni a kijutó startup-okra. Elegendő, ha 2-3 év alatt megtalálják a helyüket. Nincsenek olyan nyomás alatt, mintha egy inkubátor féléves programjában lennének és fél év alatt exit-et vagy további befektetést kellene elérniük.


 
 
CC BY NC SA