Jelentkezz a Startup Sauna zágrábi versenyére

A legjobb induló vállalkozásokat keresi zágrábi rendezvényén Európa egyik vezető inkubációs programja, a finn Startup Sauna. A március 26-án megrendezésre kerülő esemény a tudástranszfer és a nemzetközi terjeszkedés lehetőségét kínálja a legjobbaknak.

Ezen a héten lehet még jelentkezi a Startup Sauna zágrábi versenyére. A kiválasztott cégek számára az intenzív felkészítés után Észak-Európa egyik legnagyobb startup eseményén, a Slush-en nyílik lehetősége befektetők előtt prezentálni üzleti ötletét. A 6 hetes vállalkozásfejlesztési program legjobbjai a Szilícium völgyben is lehetőséget kapnak szakmai kapcsolataik építésére és tőkebevonásra.

A Startup Sauna évente eddig összesen 12 millió euró értékű tőkebevonást eredményezett közel 500 induló vállalkozásnak. A program egyedülálló a maga nevében, hiszen ingyenes és kötelezettségektől mentes a résztvevők számára. A nagynevű trénerek társadalmi munkában dolgoznak, a program maga pedig nonprofit: a nyereség így teljes egészében a kiválasztott cégeknél marad. A Startup Sauna kezdeményezés mögött olyan elismert szakemberek állnak, mint a finn „startup” miniszterként is emlegetett Alexander Stubb, vagy Peter Vesterbacka, az Angry Birds marketing vezetője.

„A programban résztvevő csapatok számára karnyújtásnyi közelségbe kerülhet a tőkebevonás, valamint az üzleti elképzelések megvalósítására is egyedülálló lehetőséget nyújt a Startup Sauna rendezvénye.” - Ilkka Kivimaki a Startup Sauna trénere.

Tavaly az InVendor nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően a régióban először, Budapesten rendezte meg Warmup eseményét a finn Startup Sauna. A 2010-ben alapított vállakozásfejlesztési program Warmup rendezvénye „megizzasztotta” ugyan a fiatal magyar vállalkozókat, de három magyar induló (Mcule.com, Mailmill, SooMeta) 6 hétig Helsinkiben, az Aalto Venture Garage-ban „hűsölhetett” a világ egyik legjobb üzleti felkészítő programjában. A kiválasztást követően a magyar vállalkozások 250 befektető előtt prezentálhattak a Startup Sauna éves nagyrendezvényén a Slush-en, amelyre 21 országból több, mint 3500 vendég érkezett.

A rendezvény az indulók számára ingyenes, a részvétel és a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezés határideje: 2012. március 17., 20 óra. A jelentkezés itt érhető el.


 
 
CC BY NC SA