Dublinban gyorsít a városi kincsvadász Sighter

Három hónapos dublini üzletfejlesztő programban vesznek részt a városi kincsvadász alkalmazás, a Sighter készítői. A csapat a március elején csatlakozott a Propeller Venture Accelerator programjához, amelyre 140 jelentkező közül választották ki őket.

Újabb magyar csapat, ez alkalommal a Sighter kapott lehetőséget, hogy külföldön bizonyítson. A városi kincsvadász alkalmazás készítői ugyanis felvételt nyertek a Dublin Városi Egyetem és a neves Ryan család (igen, a Ryanair tulajdonosairól van szó) által létrehozott Propeller nevű üzletfejlesztő programba. A Sighter először a múlt év végén tűnt fel, amikor bekerültek a Startup Sauna budapesti rendezvényére.

A Propeller Venture Accelerator-t 2010-ben alapították 1 millió Euró alaptőkével, azzal a céllal, hogy kifejezetten korai szakaszban lévő technológiai vállalkozásokba fektessen be. Fókuszában a szoftver alapú megoldások, a web, az informatika és a környezetbarát technológiák állnak.

A Propeller immár harmadik alkalommal indul, amelyre 140 jelentkető közül választották ki azt a hét csapatot, akik a program keretében többek közt 30,000 Euró befektetéshez és három plusz egy hónapon keresztül ingyenes irodahasználathoz jutnak. A csapatokat a program nyolcvan fős mentor-hálózatának tagjai is segítik. A három hónapos program egy demó nappal zárul, ahol nemzetközi befektetők előtt mutatkozhatnak majd be a projektek.

"Március 5-én költöztünk Dublinba, és már az első hetekben is számos érdekes műhelyfoglalkozáson és rendezvényen vehettünk részt. Az ír ökoszisztéma pezseg az élettől, sok a konferencia és gyakorlatilag minden héten van egy jó meetup. A program mentorainak rendezett bemutatón pedig prezentáltuk az alkalmazásunkat és igen pozitív visszajelzést kaptunk a jelenlévő 40 szakmai tanácsadótól" – mondta el Szaló Attila, a Sighter egyik alapítója.

A Sighter alkalmazás letölthető az iPhone készülékekre az AppStore boltból. További információk a Sighter honlapján, Twitter-en és a csapat Facebook oldalán.


 
 
CC BY NC SA