Startup Budapest: új vállalkozói közösség épül

Újabb színfolttal gazdagodik a startup ökoszisztéma Budapesten. A Startup Budapest egy újonnan alakuló közösség, amelynek elkötelezett célja a vállalkozói kultúra fejlesztése. Gyakorlati tudást, infrastruktúrát és kapcsolati hálót biztosítanak tagjaiknak.

Újabb színfolttal gazdagodik a startup ökoszisztéma Budapesten. A Startup Budapest (elérhetőek továbbá Facebook-on és Twitter-en) egy újonnan alakuló közösség, amelynek elkötelezett célja a vállalkozói kultúra fejlesztése. A szervezetet vezető Lukács Krisztián és Püski Tamás elmondása szerint számtalan ötlet vár megvalósításra, Budapest és Magyarország pedig kiváló hely az innovációra és fejlesztésre, ami a tapasztalt vállalkozók és szakértők segítségének bevonásával még tovább erősíthető.

Céljuk, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amely önellátó, gazdasági és politikai környezettől függetlenül működőképes. A közösség elméleti és gyakorlati tudást, infrastruktúrát és kapcsolati hálót biztosít tagjainak. A Startup Budapest célja továbbá a kezdeti szakaszban segíteni a kisvállalkozások működését. Keresik azokat az embereket, akik értékes tapasztalatokkal rendelkeznek vállalkozások indításában, hogy azt megosztva mások számára is elérhetővé tegyék tudásukat.

A szervezet rendezvényei díjmentesen látogathatóak: szakmai vitákat, találkozókat, kerekasztal beszélgetéseket szerveznek tehetséges emberekkel. A rendezvények általában két hetente követik egymást, az idén már 8 érdekes témában hallgathattak meg a résztvevők előadásokat. Legutóbb Dr. Bóné László - aki többek között a Colabs szerződéses jogi partnere - tartott igen érdekes előadást a startupokat érintő jogi kérdésekről. A rendezvényre 70 ember jött el, telt ház volt.

A szervezők aktívan keresik a kapcsolatot a vállalkozói szemlélet mellett elkötelezett egyéb szervezetekkel és személyekkel. Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet, vagy úgy gondolod, hogy segítségeddel aktívan hozzá tudnál járulni a közösség fejlődéséhez, keresd fel a legközelebbi rendezvényüket.


 
 
CC BY NC SA