Jövő héten ismét itt a Barcamp Budapest

A konferencia programja ebben az évben négy stratégiai kérdést próbál megválaszolni: “Hogyan érdemes egy jó ötlettel a világpiacon fellépni? Hogyan segíthet a bank a vállalkozásnak? Mi a titka a prosperitásnak? Melyek az innováció új korszakának a jellemzői?”

Május 2-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a BarCamp Budapest konferenciát, most az Akvárium Klubban. A konferencia a magyarországi web2-es alkalmazások legjelentősebb seregszemléje, emellett otthont ad a hazai start-up vállalkozások egyik legfontosabb megmérettetésének, a Budapest Bank Startup Versenynek is.

Az egy napos konferencia programja ebben az évben négy stratégiai kérdést próbál megválaszolni: “Hogyan érdemes egy jó ötlettel a világpiacon fellépni? Hogyan segíthet a bank a vállalkozásnak? Mi a titka a prosperitásnak? Melyek az innováció új korszakának a jellemzői?”

Szigeti Károly a Central-Fund Zrt. befektetési igazgatója azt vizsgálja, hogy mit lett a sorsa azoknak a hazai kis és közép vállalkozásoknak, amelyek az elsők között jutottak a rendszerváltás körül kockázati tőkéhez. A San Franciscoból érkező Gil Penchina bábáskodott a PayPal, eBay és LinkedIn körül is, előadásában pedig beszél tapasztalatairól, sőt, tippeket és trükköket is megoszt arról, hogy Amerikában hogyan lehet meggyőzni a befektetőket, illetve ők milyen szempontok szerint döntenek.

A Budapest Bank képviseletében Erdei Zsuzsa mikro-üzletág vezető beszél majd előadásában a banki hitelezés előnyeiről, az esélyekről és lehetőségekről. Tim Rölich Bécsből az új korszakba lépett innovációról beszél, Szabó Dávid a Microsofttól pedig arról, hogy mit lehet a több évtized, akár több évszázad óta sikeresen működő vállalatoktól tanulni.

Kerekasztal beszélgetések is lesznek: vajon hogyan tudják felvenni a versenyt a világcégekkel a hazai gyártású tartalmak? A beszélgetésben részt vesz Vaszily Miklós az Origó Zrt. vezérigazgatója, Dunai András digitális üzletág vezető (Sanoma) és Kardos Gábor digitális üzletág igazgató (Ringier Kiadó). A blogszféra irányából és az eddigi tapasztalatokról beszélget majd Pálinkás Szűcs Róbert (postr), Szily László (cink.hu), Szabó Zoltán (index.hu), Szabó Gergely (Ringier Kiadó).

A BarCamp rendezvény keretében rendezik meg a Budapest Bank startupversenyét: a pályázók angolul mutatják be újításukat, a zsűriben pedig részt vesz a két előadó szakember, Gil Penchina és Tim Rölich.

A konferenciát ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a startup világban, ötlete van, de a finanszírozásban szeretne picit belekukkantani a dolgokba.


 
 
CC BY NC SA