A Day One Capital 10 millió forintot fektet be a Quargo-ba

A Day One Capital második befektetése a valóságot augmentáló alkalmazás, a Quargo. A Quargo egy látványos mobil alkalmazás, amivel különböző képeket helyezhetünk el a kamera által rögzitett élő felvételen. A napokban jelent meg a végleges iPhone és iPad verzió.

A Day One Capital második befektetése a valóságot augmentáló alkalmazás, a Quargo. A kockézati alap 10 millió forint tőkével indította útjára a céget és további 40 millió forintra szóló kizárólagos finanszírozási opcióval rendelkezik. A vállalatot Csillag Tamás, a hazai reklámiparban veteránnak számító kreatív igazgató és Dudás László értékesítési vezető mellett egy tapasztalt fejlesztőcsapat is támogatja.

A Quargo Kft. nem régen indult, 2012 tavasszal mutatta be fejlesztését: egy látványos mobil alkalmazás, ami egy QR kódok segítségével képeket helyez rá a kamera által rögzitett élő felvételre. A készítők azt remélik, hogy ezentúl nem maradnak csupasz iskolai öltözőszekrények, a városi parkokat virtuális mókusok lepik majd el és az üzletemberek névjegykártyáin a telefonszámok mellett mosolygó arcok is feltűnnek majd, a már egyre megszokottabb QR kódok mögött.

A már korábban létrejött befektetéssel a hátuk mögött, a csapat a napokban jelentette meg iPhone és iPad alkalmazását, amellyel bárki kihelyezheti kedvenc képeit a valóságba, egy mobilkód mögé, amin keresztül csak a beavatottaknak tárul fel a rejtett üzenet.

Összességében, mivel a mobile felhasználóknak szánt alkalmazást alapvetően fotó app-ként határozták meg a fejlesztők, egy egyszerűen használható, kellemes felhasználói felülettel rendelkező szoftvert kaptunk. A céges felhasználásról információ hiányában nemigen nyilatkozhatunk, de mindent egybevetve 2012-es Magyar Innováció TechShow-n bemutatkozott Quargo a felhasználók számára is jó lehetőségeket rejt.


 
 
CC BY NC SA