Feedstripes: a magyar fejlesztésű Google Reader alternatíva

Miközben minden Google Reader felhasználó átköltözött a Feedly-re, magyar fejlesztők úgy gondolták, hogy ők tudnak jobb alternatívát is. A Feedstripes lényege, hogy a tartalmat nem kell feltétlenül felvenni az olvasóba, azt megteszik az alkalmazás készítői.

Mióta a Google bejelentette, hogy megszünteti a Google Reader szolgáltatását, sokaknak kellett újabb hírolvasó után néznie. Mindenesetre jó néhány alternatíva létezik, amelyek továbbra is lehetővé teszik az RSS fogyasztást, köztük itt egy egészen friss: a Feedstripes, amelynek kifejezetten célja, hogy több legyen, mint egy Google Reader pótlék.

A Feedstripes egy kulcsszó alapú médiafigyelő és cikk kereső, amelynél egyszerűen beállítható a tartalomszűrés, legyen az keresés-, oldal-, vagy feed alapú. Mérhető vele a közösségi média aktivitás is, valamint a legnépszerűbb cikkeket érhetjük vele el a netről valós időben, azok Facebook, Twitter, Google+ és LinkedIn népszerűsége alapján.

Ha valaki felületesen akar tájékozódni, illetve kíváncsi arra, mi történt aznap érdemes a napi toplistával kezdeni. A napi toplista egy internetező közösség által szerkesztett híradó. Toplistáknál probléma volt, hogy kategóriánként már nem jött össze ennyi érdekes hír naponta, így stripe-okban csak heti listák vannak - avat be a részletekbe Kovács Lőrinc Tamás, aki másodmagával fejleszti a Feedstripest.

A médiafigyelő napi, heti és havi toplistákat is felállít, így az internet legjavát kapjuk meg kategorizálva, továbbá a bejelentkezést követően a több nyelvű cikkeket egyidejűleg is megjeleníthetjük.

Természetesen a Google Readerben megszokott funkciókkal is rendelkezik a Feedstripes, így szinkronizálhatóak korábbi hírcsatornáink is a Readerből, valamint saját feedeket is hozzáadhatunk az olvasóhoz.

A szolgáltatást a mindig friss cikkekre vadászó Facebook oldal adminisztrátoroknak ajánlják és a brand managereknek, hogy mindig szemmel tarthassák a márkájukkal kapcsolatos tartalmak megjelenését.


 
 
CC BY NC SA