Jól szerepeltek a londoni befektetők előtt a magyar startupok

Hat magyar cég mutatkozott be a héten teltház előtt a londoni City befektetői krémjének a Bloomberg, a gazdasági média óriásának székházában az inveAst CEEMEA 2013 nevű rendezvényen. Az esemény szervezői a Bloomberg Tradebook és az InVendor Kft. voltak.

Londonban jártak azok a magyar startup vállalkozások, akik az InVendor és a Bloomberg Tradebook társszervezésében rendezett az inveAst CEEMEA 2013 nevű rendezvényen a londoni kockázati tőkebefektetési szakma legjobbjaival találkozhattak. A 25 országra kiterjedő kiválasztási folyamat után Magyarországról érkezett a legnagyobb delegáció. Hazánkat hat vállalkozás képviselte: a 10xOne, a Brickflow, a Drungli, a Karmaplatform, az ORF Fusion, és a Remotaid.

A résztvevő befektetők között ott volt az Accel Partners, a Connect Ventures, az EBRD kockázati tőkealapja, a Seed Round Ventures és a Seedcamp, illetve megjelentek a Brit Kockázati Tőke Egyesület (BVCA) valamint a HITA képviselői is. A befektetők egyaránt dicsérték a magyar startupok felkészültségét és innovativitását is.

„Több ország is képviseltette magát az inveAst CEEMEA 2013-on, ezek közül a magyar és a bolgár cégek teljesítménye emelkedett ki a befektetői visszajelzések alapján. Pozitív visszacsatolás ez, hiszen az InVendornál azért dolgozunk, hogy növeljük a magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességét” – tette hozzá Szabó Balázs, az InVendor üzletfejlesztési vezetője.

A szervező InVendor Befektetési és Innovációs Kft egy független magyar tanácsadó cég, a vállalatfelvásárlások, az M&A és a startup tőkebevonási tranzakciók szakértője. A cég a nemzetközi tőkepiacokon kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, így számos nemzetközi programot, befektetőt hozott már el Magyarországra, és több magyar cég számára tette lehetővé a külpiaci terjeszkedést megalapozó külföldi bemutatkozást. Az InVendor a kelet- közép európai online tőkebefektetési platform, az inveast.net üzemeltetője. Az InVendor a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) tagja.


 
 
CC BY NC SA