Elindult az iCatapult 10 napos tréning programja Budapesten

Az iCatapult a CEU Business School együttműködésével indított 10 napos tréningprogramot Budapesten, hogy felkészítse a fiatal vállalkozókat azokra a globális üzletfejlesztési és marketing kihívásokra, amelyekkel találkozhatnak a nemzetközi piacralépés során.

Az iCatapult üzleti tréningprogramjába több mint 120-an jelentkeztek 16 különböző országból, így a végül összeverbuválódott csapat is kellően nemzetközi lett. A kiválasztást az iCatapult régiós és amerikai partnerhálózata segítette, így a szervezettel már tavasz óta együtt dolgozó csapatokon túl, további 5 társaság vághatott neki a tanulásnak. Az újoncok is kivétel nélkül korai fázisú, technológiai, webes fókuszú kezdő vállalkozások.

A program 10 napon keresztül tart a CEU Frankel Leo utcai épületében, ahol a résztvevők az itthon megszokott frontális előadások helyett interaktív, gyakorlatias, beszélgetős, kreatív foglalkozásokat is magában foglaló programon vesznek részt. Az üzleti összefüggések értelmezése mellett a programon komoly hangsúlyt kap a résztvevők kulturális felkészítése. A kiválasztott ígéretes csapatok számára a részvétel nem kerül pénzbe, a felmerülő költségeket az iCatapult, a helyszínt pedig a CEU biztosítja.

A tréningen résztvevők a 10 nap során a foglalkozásokat követően személyes felkészítésen, beszélgetéseken vesznek részt, ezek egyéni értékeléssel zárulnak, akik pedig sikerrel veszik az akadályokat, azok tovább haladhatnak egy 18-24 hónapos accelerator-programba az iCatapult nemzetközi partnerhálózatának támogatásával. Az iCatapult elképzelése és a tréning alapja éppen ez: kellő gondoskodással, kötések kiépítésével egy olyan modell kialakítása, ami egyenes utat épít Budapestről az amerikai hub-ok felé.

A tréning első négy napjának mentor oldalon az egyik oszlopos tagja Rob Fitzpatrick, a Dex.io alapítója, illetve körülbelül 60-100 egyéb vállalat befektetője, aki maga kereste meg fiatal kora ellenére dollármillióit. Fitzpatrick a tréningen résztvevőket azzal fogadta, hogy ne gondolják, hogy a mentor vagy akár később a befektető 10 másodperc alatt meg tudja mondani, hogy mi történik majd velük a következő időszakban. Viszont, akik már szervezett tréningeken vesznek részt, azok bizonyos szűrőkön átjutottak, sőt, az adott induló vállalkozás szempontjából a világ legjobb szakemberei ők.

A képzés további napjaiban a cégméret növekedéséről, annak kontrollálásáról, az agilis és lean termékmenedzsmentről, marketing ismeretekről, mérési metrikákról is részletesen beszélnek majd a résztvevők. A gyakorlatias megközelítés miatt az óráknak valóban nem “hallgatói”, hanem résztvevői vannak, akik a közös diskurzus végén saját és egymás ötleteit juttatják el egy következő fázisba. A program végén minden induló vállalkozás lehetőséget kap egyéni megbeszélésekre is a mentorokkal.

A cél, hogy az innen továbbmenőknek ne kelljen majd később azt mondania, hogy “bárcsak tudtam volna korábban ezt”. A résztvevők többsége első vagy második vállalkozását építi, de könnyen lehet, hogy a felkészülés révén lekörözik hasonló cipőben járó társaikat. Ha valaki nem szeretne várni a következő hasonló tréningig, akkor jövő hétfőn Andreas Klinger üzleti metrikákról szóló óráját reggel 9:30-tól egész nap a Ustream-en keresztül is követheti az iCatapult csatornáján keresztül.


 
 
CC BY NC SA