Még öt napig lehet jelentkezni az iGen innovátorképző programra

Harmadik alkalommal indítja el a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség innovátorképző programját. Február 10-ig várják azoknak a jelentkezését, akiknek van egy jó ötletük, amelynek a megvalósításához szeretnének tapasztalatot és kapcsolatokat szerezni.

Harmadik alkalommal indítja el a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség az Innovatív Generáció (iGen) innovátorképző programját, amely március elején indul, és május végéig tart. Az első két hullámba összesen 150-en jelentkeztek, a résztvevőkből 47-en végezték el a programot. Most két képzésére várják a jelentkezőket: az egyik csoportba egyéni résztvevők jelentkezését várják, a másikba pedig ötletgazdákét és csapatokét.

Az iGen a Kreater 2013-ban indult hibrid programja: képzési, mentorprogram és inkubáció egyben. A három hónapos képzés moduljai révén a jó projektek el tudnak startolni a befektetők keresése vagy a közösségi finanszírozás (crowdfunding) irányába. Ötletfejlesztés, üzleti tervezés, kommunikáció, projektmenedzsment és sok más, start-up indításhoz szükséges gyakorlati tudást szerezhetnek meg a résztvevők. Az iGen ráadásul összeköti a projekteket és a lelkes érdeklődőket, hogy minél több ötlet valósuljon meg.

Az iGen-ben erősítette koncepcióját, fenntarthatóságát, csapatát például a Kantaa, a budapesti teherbiciklis fuvarozás úttörője, az értelmes visszalassulást hirdető Slow Budapest mozgalom, a közösségi közterületfelügyeletet megvalósító Járókelő.hu, a városi kulturális sétákat Magyarorszégon meghonosító BUPAP vagy az open és DIY design magyarországi apostola, a Kultúrgorilla.

A programban való részvétel díja egyéneknek, ötletgazdáknak és csapatoknak eltérő. Egyéni résztvevőknek 30,000, ötletgazdáknak 80,000, ötletgazdáknak, csapatoknak és projekteknek 150,000 Forint.

A képzésre 2014 február 10-ig lehet jelentkezni, egy online űrlap kitöltésével (egyéni résztvevőknek, ötletgazdáknak és csapatoknak), és egy - bármilyen formátumú - önéletrajz beküldésével. A Kreater a jelentkezéseket két körben bírálja el. A beküldött önéletrajzok és motivációs levelek elbírálását követően a pályázókat e-mailben értesítik, a második fordulóban pedig egy rövid személyes beszélgetésen értékelik a jelentkezőket.

Az iGen harmadik hulláma március elején indul, és május végéig tart. Várják azoknak a jelentkezését, akiknek van egy jó ötletük, amelynek a megvalósításához szeretnének tapasztalatot és kapcsolatokat szerezni.


 
 
CC BY NC SA