Google Ground: oktatóközpontot nyitott a Google Budapesten

Magyarországi vállalkozások és diákok versenyképességének fejlesztéséért “Google Ground” néven nyitott oktatóközpontot Budapesten a Google. Egy év alatt 3000-en vehetnek majd részt közel 150 tréningen, hogy elsajátítsák a digitális iparban szükséges tudást.

A világ legmenőbb munkahelye egyedülálló oktató- és rendezvényközpontot nyitott Budapesten: A Google Ground bázisnak van Rubik-kocka asztala, legófala, titkos ajtaja, és szeretettel várja a tanulni vágyókat, akiknek megmutatják, mit és hogyan kell csinálni a digitális világban. A Ground egy önálló Google bázis, amely beágyazódva a legizgalmasabb városnegyedbe, helyszínül szolgál a kreatívoknak, online marketing ügynökségeknek, hazai KKV-knak és tanulni vágyó diákoknak, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami a digitális talponmaradáshoz feltétlenül szükséges.

A Google Ground egy egyedülálló kezdeményezés a régióban, de még Európában is igazi ritkaságnak számít, amelynek Budapest 8. kerületében egy erre a célra átalakított épület ad otthont, a “Pál utcai fiúk” című regényből ismert Grund közvetlen szomszédságában. A helyszínén kiválasztását azzal indokolta a cég, hogy mindenképpen egy fiatalos és színes környezetbe akartak letelepedni, az pedig külön előny, hogy ez a város egyik legdinamikusabban fejlődő környéke.

Az épületben egy év alatt közel 150 ingyenes képzést fognak tartani, ezeken összesen közel 3000-en vehetnek részt. A részvétel egyrészt jelentkezés alapú lesz, másrészt meghívás útján is be lehet majd kerülni, de annak ellenére, hogy a képzéseket meghirdetik, azok nem lesznek teljesen nyitottak. A tanfolyamokon oktatnak majd például arról, hogyan lehet kihasználni az internet által elérhetővé vált lehetőségeket, vagy például arról, hogy hogyan kell vállalkozást fejleszteni. A program lehetővé teszi majd, hogy az itt tanulók a tanfolyamok végén a Google által kiállított minősítésben részesüljenek. Ennek feltétele például az elméleti és gyakorlati képzéseken való aktív részvétel, és az önálló munka.

Három területen nyújt segítséget a magyarországi vállalkozások, start up-ok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért. A Google Akadémiák specifikus és minőségi képzést nyújtanak a Google partnereinek, ahol a pályakezdőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak pedig félévente elméleti és gyakorlati oktatást biztosítanak. A Ground Gyakornoki Program keretében a legtehetségesebb résztvevők pedig szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Google-nál. A Ground Stúdió pedig egy kompletten felszerelt videó stúdió, ahol partnereink megtanulhatják a minőségi videótartalmak előállításának fortélyait és még az elkészítésre is lehetőséget biztosít.

Végül pedig, Külsősöknek jó hír: állítólag  bizonyos előadásokon bárki részt vehet majd, amennyiben azt a hely befogadóképessége engedi.


 
 
CC BY NC SA