Az első Közép-Európai Startup Verseny várja a nevezéseket

Feltörekvő vállalkozások kapnak lehetőséget a bizonyításra az első Közép-Európai Startup Versenyen (Central European Startup Awards), melynek díjátadó ceremóniáját Budapesten tartják, május 30-án. A rendezvényre már csak a egyes országok legjobbjai kapnak meghívást.

Az észak-európai testvérrendezvény mintájára, a régió országai számára első alkalommal rendezik meg idén a Közép-Európai Startup Versenyt. A startupperek Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában szállhatnak versenybe az országos cím megszerzéséért, hogy aztán a nemzetek legjobbjai végül a régiós vezető szerepre törekvő Budapesten vehessék át Közép-Európa legjobbjainak járó díjakat májusban.

A verseny megrendezésének nem titkolt célja, hogy a régiót is felkerüljön a startup térképre és hogy együttműködés jöjjön létre a startupok között egy régiós ökoszisztéma megteremtésére. A Central-European Startup Awards (CESA) szervezésében megrendezésre kerülő verseny ugyanakkor szeretné Közép-Európát Észak-Európához is kapcsolni, így a már sikerrel futó Nordic Startup Awards csapatával közösen álmodták meg a régióra szabott versenyt, mely koncepciójában, alapfelépítésében és lebonyolításában is megegyezik északi társáéval.

Ennek eredményeként a zsűri és tanácsadó bizottság ugyanazokból a tagokból áll mindkét régiós verseny esetében, akik között magyar vonatkozásban például a Bridge Budapest, a Prezi és a Design Terminál egyik első embere is, valamint a CEU egyik professzora is helyet kapott. A jelöléseket április 23-ig lehet leadni a CESA honlapján, május elején pedig már indul is a szavazás országonként, hogy a kezdeményezők rálelhessenek az év legjobb startupjára, befektetőjére, vállalkozójára, szolgáltatójára és fejlesztőjére.

2014. május 30-án rendezik meg a Central European Startup Awards díjkiosztó gáláját, karöltve a Magyar Innovációs Techshow 2014 kiállítással. A rendezvényeknek a Google Ground ad otthont. E két rendezvény zárja a Startup Tavasz rendezvénysorozatot, melynek célja erősíteni Budapest szerepét a közép-európai régióban.


 
 
CC BY NC SA