Európa legjobbjai között a Karma Platform az Innotribe versenyén

47 ország 280 jelentkező cége közül választották ki Európa legjobb innovátorai közé a budapesti alapítású Karma Platformot. Ezzel az eredménnyel a világ legjobb 15 és Európa legizgalmasabb 5 üzleti innovációja közé sorolták a magyar innovációt.

Több mint 500 fős zsűri döntött a leghaladóbb üzleti elképzelésekről a SWIFT Innotribe 2014-es londoni versenyén, és juttatta a Karma Platformot a középdöntőbe. Az európai elsőségért zajló megméretetés május 1-jén lesz Londonban. A verseny globális innovátorok, befektetők és iparági szakemberek előtt zajlik majd az üzleti élet központjában.

A Karma Platform mögött a Kovach Anton alapította ShiwaForce áll. A csapat saját erőből, külső tőke bevonása nélkül jutott el arra a szintre, hogy felkeltette a pénzügyi elit figyelmét. Tavaly ráadásul már egyszer bizonyítottak Londonban, mert egyetlen külföldi cégként bejutottak a Bloomberg befektetői fórumára, és megmutatták, hogy ott nem csak londoni cég képes felkelteni a befektetők figyelmét.

„Különösen megtisztelő számunkra, hogy egy szakmai zsűri előtt mutathatjuk meg, milyen megoldást kínálunk arra a világproblémára, hogy az üzleti életben egy-egy fejlesztési igényt már néha hamarabb kell teljesíteni, mintsem, hogy a specifikáció végére érnénk. Nem beszélve arról a szintén globálisan megoldatlan helyzetről, hogy olyan tempót diktál az üzleti szféra, hogy nincs elég fejlesztő és idő kiszolgálni a fejlesztési igényeket.” – magyarázza az alapító.

Megoldásként a Karma Platform csapata olyan univerzális nyelvhez nyúlt, amelyet az üzleti felhasználók kitűnően ismernek. Ez az Excel, a táblázatok nyelve. A legnagyobb cégek is Excel-táblázatokban dolgoznak, mert a vállalatirányítási rendszerek folyamatos testreszabása túlságosan rugalmatlan és erőforrás-igényes feladat. Kovach Anton azt tapasztalta, hogy a nagyvállalati ügyviteli rendszerek ellenére a partnereiknél „a szőnyeg alatt mindenhol ott lapulnak az Excel-táblák”.

A Karma Platform felhő alapú szolgáltatásként lehetővé teszi, hogy egy üzleti felhasználó Excelben specifikálja az igényeit, bármikor rugalmasan megváltoztathassa azokat. A leírás alapján a Karma Platform létrehozza az aktuális igényeknek megfelelő ügyviteli rendszert. Rövidebb idő alatt, mintha egy komplett fejlesztői csapatot foglalkoztatna. Így az igényfelmérési szakasz végére gyakorlatilag elkészül az új rendszer jelentős része.

A csapat ellenfelei között mobilfizetéssel, online bankolással foglalkozó szoftverek vannak (Mambu, MatchMove, MidVision, SlimPay). Május 1-jén, a londoni középdöntő mellett Szingapúrban és New Yorkban is párhuzamosan zajlik a verseny a legjobb innovátor díjáért. A döntőt, a világelsőségért októberben, Bostonban tartják.


 
 
CC BY NC SA