TestJockey: magyar szoftver tökéletesíti a mobil alkalmazásokat

A mobil applikációk tesztelését végző TestJockey feltárja a hibákat, növeli a felhasználói élményt és jelentősen csökkenti a fejlesztési költségeket. A szoftver megmutatja a fejlesztőknek, hogy a tesztelők mennyit és hogyan használták a mobil alkalmazást.

A TestJockey egy innovatív technológiai megoldás, ami a három legnagyobb mobil platformra (Android, iOS és Windows Phone) fejlesztett applikációk tesztelését támogatja. A szolgáltatás alapja platformonként egy-egy software development kit, azaz eszközkészlet, amit a mobilalkalmazás fejlesztői a saját termékükbe építenek be. A TestJockey innentől kezdve minden fontos információt megkap az applikáció működéséről és a felhasználói aktivitásról, az adatokat kiértékeli, az eredményeket pedig könnyen értelmezhető formában prezentálja a szolgáltatás weboldalán.

A szoftver megmutatja például, hogy a tesztelők mennyit használták a mobilalkalmazást, és milyen felhasználói utakat jártak be (milyen funkciókat vettek igénybe). A fejlesztők emellett a funkciók két különböző változatát tesztelhetik, a próbaüzem alatt pedig kiderül, hogy a felhasználók körében melyik verzió a népszerűbb. A TestJockey egyik különlegessége, hogy felvételt készít a készülékek képernyőjéről (screenshot), így a fejlesztők pontosan tudják, hogy az alkalmazás hogyan jelenik meg a különböző eszközökön. A rendszerben ezen kívül az is nyomon követhető, hogy a teszt során hányszor és miért omlott össze az applikáció.

A mobilalkalmazások versengő piacán a fejlesztőgárdák arra törekednek, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt hozzák létre. Mi ebben segítünk nekik, mivel a TestJockey feltár minden fontos hibát, és rávilágít a felhasználók preferenciáira – fogalmazott Vidos Péter, a TestJockey alapítója és ügyvezetője.

A szolgáltatás április 29-én debütált a hazai nagyközönség előtt, ekkor kezdődött ugyanis a nyilvános béta teszt, amiben több, a nemzetközi piacra dolgozó magyar alkalmazásfejlesztő cég vesz részt, de a fejlesztők további cégek jelentkezését is várják. A TestJockey a béta teszt idején ingyenes, utána pedig havidíjas formában lesz elérhető a szolgáltatás honlapján.

A szoftvert a Virgo Systems programozói alkották meg. A TestJockey csapata azonban hamarosan kiválik az anyavállalatból, és a jövőben önálló startupként folytatja a tevékenységét. Az alapítók már ebben a szellemben neveztek be a Startup Tavasz 2014 elnevezésű rendezvénysorozat áprilisi kelet-közép-európai versenyére. A TestJockey csapata itt a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobbak közé, így egy intenzív szakmai felkészítés után részt vehet a május végi döntőn.


 
 
CC BY NC SA