Itt a Startup Tavasz vége, ezek 2014 legjobb induló vállalkozásai

Kihirdették a TechShow, a CESA, a Hackathon és a Fintech&Sales Demo Day győzteseit. A CrypTalk nyerte meg a TechShow közönségdíját és Fintech&Sales Demo Day fintech kategóriáját. A fődíjat a programozók munkáját megkönnyítő TestJockey vihette haza.

Öt egymást kiegészítő eseménynek adott otthont a Grund 2014. május 30-án. A Mobilitás és Multimédia Klaszter immr hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech & Sales Demo Day-jel, a Hackathon-in-a-Box Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.

Magyar Innovációs Techshow (HITS)

Az idén 6. alkalommal megrendezett Magyar Innovációs Tech Show-n (HITS) összesen 17 startup mutatkozott be. A befektetőkből, befutott startupperekből és iparági szereplőkből álló zsűri a TestJockey-nak ítélte oda a fődíjat. A TechShow közönsége a CrypTalk fejlesztését tartotta a legkiemelkedőbbnek. A cég egy olyan egyedülálló hívástitkosítási megoldást mutatott be, amely megakadályozza a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A HITS legjobb prezentációját az Overmind tartotta, amely a jegy- és pénzkezelő automaták online menedzsment rendszerét fejleszti.

Central European Startup Awards

Idén először megrendezett Central European Startup Awards-ot (CESA) díjkiosztó gáláján a legjobb osztrák, bolgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startuppokat díjazták. A TechShow-val egybekötött eseményen a gyors és egyszerű design platformot fejlesztő UXPin nyerte el az év startupja díjat, míg a CrypTalkot választották meg az év fejlesztőcsapatának. A legjobb szolgáltató a SpeedInvest lett, a legígéretesebb designer startupnak járó díjat a Roomle vihette haza. A zsűri szerint Radu Georgescu volt 2014 befektetője, az év startup alapítójának Jan Rezab-et választották. A Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Startup Tavasz versenyt is a CESA keretei között rendezték meg, ahol a zsűri a Rate My Speech-et jutalmazta különdíjjal, egy olyan új kategóriában, melyben a csapatok fejlődését vizsgálták.

Fintech & Sales Demo Day

Az első hazai B2B, azaz a startupok és nagyvállalatok együttműködési lehetőségeire fókuszáló versenyen, a Fintech & Sales Demo Day-en a CrypTalk fejlesztését tartotta a legjobbnak a zsűri a Fintech kategóriában. A sales és marketing ágon a Neticle lett a befutó. A cég szolgáltatása révén a vállalatok egyszerűen átláthatják a róluk és termékeikről megjelent webes írásokat, automatikusan számszerűsíthetik a véleményeket, és összefoglalva olvashatják a szövegeket a világhálóról és a főbb közösségi oldalakról. Mindezt közel valós időben egyedi keresőnknek köszönhetően.

Hackathon-in-a-Box Demo Day

Az idei TechShow-n bemutatkoztak a legnagyobb hazai egyetemi ötletverseny sorozat, a Hackathon-in-a-Box eddig lefutott 11 versenyének legjobbjai, hogy összemérjék tudásukat. A versenyen végül a fürdőszobákban történő takarékos vízkezelést megvalósító 5L projektet választotta elsőnek a zsűri.


 
 
CC BY NC SA