Berlinbe várja a közösségi startupokat a Social Impact Start

Közösségi vállalkozások ötleteit várja a német Social Impact pályázata. A legjobb ötlet 5000 eurót kaphat céljai megvalósításához, és részt vehet az egyhónapos akcelerátor programban, Berlinben. A jelentkezéseket július 15-ig várják a szervezők.

Idén először indít kifejezetten kelet-európai országok számára pályázatot a német Social Impact. A pályázatra minden hazai közösségi vállalkozó, egyesület, csoport jelentkezhet, amely egy szociális, társadalmi problémát oldana meg.

Az ötleteknél főként a kreativitást, a várható hatást, a fenntarthatóságot fogják vizsgálni. A legjobb ötlet 5000 eurót kaphat céljai megvalósításához, és részt vehet az egyhónapos akcelerátor programban, Berlinben.

Az eddig támogatott vállalkozók projektjei széles körben mozognak. Van, aki városnéző túrát szervez korábbi hajléktalanok vezetésével, akik egyedi szemszögből tudnak bemutatni egy-egy körzetet. Olyan pályázat is akad, amely belvárosi logisztikai, árumozgatási feladatokra kínál zajmentes, és alacsony károsanyag kibocsátási alternatívát. Két fiatal olyan focis közösségi oldalt hozott létre, ahol például hobbisportolók csatlakozhatnak a hozzájuk legközelebb levő grundfoci meccshez.

Remélhetőleg magyar ötlet is bekerül a támogatást kapó projektek közé. Ehhez első lépésben online kell jelentkezni, július 15-ig. A programot a német Social Impact szervezi, az SAP szoftvercég támogatásával, és most nyílt meg elsőként Magyarország számára. A programról, jelentkezési feltételekről itt lehet részletesen olvasni.


 
 
CC BY NC SA