Társadalmilag hasznos startupokba fektet a Social Impact Tőkealap

Társadalmilag hasznos startupokba fektet a Social Impact Tőkealap

6,25 milliárd forint tőkével indult el a Social Impact Fund elnevezésű tőkealap. Az alap olyan vállalkozásokba fektet be, amelyek üzletileg és társadalmi szempontból egyszerre termelnek eredményt, a társadalmi hatás tervezett módon valósul meg és mérhető.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (THBE), valamint az Európai Beruházási Alap (EIF) közösen indította el azt a Közép-Kelet Európában egyedülálló Social Impact befektetési alapot, amely működésével a társadalmilag hasznos vállalkozásokat támogatja.Tovább »

Két magyar startup is bejutott a Social Impact Start programba

Két magyar startup is bejutott a Social Impact Start programba

Egyenként 12,500 eurót, és egyhónapos berlini akcelerátor programban való részvételt nyert két magyar startup, a DailyOne és a LearnDom. A támogatással közelebb kerülhet a társadalmilag fontos ügyet szolgáló két hazai közösségi vállalkozó ötletének megvalósulása.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, idén először indított kifejezetten kelet-európai országok számára pályázatot a német Social Impact. A programra, ahova két magyar startup is bejutott, olyan korai állapotban lévő közösségi vállalkozások ötleteit várták, amelyek szociális, társadalmi problémákat oldanának meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a fenntarthatóságot, a várható hatást vizsgálták.Tovább »

Berlinbe várja a közösségi startupokat a Social Impact Start

Berlinbe várja a közösségi startupokat a Social Impact Start

Közösségi vállalkozások ötleteit várja a német Social Impact pályázata. A legjobb ötlet 5000 eurót kaphat céljai megvalósításához, és részt vehet az egyhónapos akcelerátor programban, Berlinben. A jelentkezéseket július 15-ig várják a szervezők.

Idén először indít kifejezetten kelet-európai országok számára pályázatot a német Social Impact. A pályázatra minden hazai közösségi vállalkozó, egyesület, csoport jelentkezhet, amely egy szociális, társadalmi problémát oldana meg.Tovább »


 
 
CC BY NC SA