A CoinTerra felvásárolta a magyar Bits of Proof bitcoin startupot

A bitcoin bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég, a CoinTerra, bejelentette a magyar bitcoin szoftverfejlesztő cég, a Bits of Proof felvásárlását. A megállapodás szerint Blummer Tamás, a cég alapítója is csatlakozik a CoinTerra csapatához.

A bitcoin bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég, a CoinTerra bejelentette a legismertebb magyar bitcoin startup, a Bits of Proof felvásárlását. A budapesti székhelyű Bits of Proof (BOP) vállalati környezetre szabott bitcoin szolgáltatások fejlesztésén dolgozik.

A megállapodás szerint Blummer Tamás, a cég alapítója és vezérigazgatója is csatlakozik a CoinTerra csapatához, a jövőben ellátva a cég alelnöki pozícióját. A magyar bitcoin vállalkozást alapító Blummer Tamás több tízéves múlttal rendelkezik pénzügyi területen, fejlesztői posztot töltött be a Deutsche Bank, az MSCI, és a Morgan Stanley kötelékében is.

“A Bits of Proof felvásárlásával olyan vállalati szoftverekhez jutunk hozzá, amelyek remek módon egészítik ki a CoinTerra hardver fejlesztéseit. Továbbá, a cégalapító Blummer Tamás szakértelme jelentősen hozzájárulhat cégünk fejlesztői munkájához a jövőben.” - nyilatkozott Ravi Iyengar, a CoinTerra vezérigazgatója.

A Bits of Proof már több fejlesztésével is szerzett nemzetközi elismerést, például a tavaly bemutatott Bitcoin Enterprise Server termékével, amellyel lehetőség nyílik sokfelhasználós üzleti alkalmazások fejlesztésére, mivel olyan interfészt biztosít a bitcoin hálozatához, amellyel könnyen és biztonságosan lehet tömeges tranzakciókat végrehajtani.

Ugyancsak a Bits of Proof szállította a háttérrendszert a Trezor hardware alapú bitcoin pénztárcához, és a londoni arany-bitcoin tőzsdének, a Bullion Bitcoin exchange-nek a kifejlesztésében is szerepe volt a cégnek.


 
 
CC BY NC SA