Több mint 4 milliárd dollárért vásárolták fel a LogMeIn-t

Több mint 4 milliárd dollárért vásárolták fel a LogMeIn-t

Megközelítőleg 4,3 milliárd dollárt fizet két magántőke-társaság a LogMeIn felvásárlásáért, jelentette be tegnap a vállalat. A Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital leányvállalataiból összeálló konzorcium részvényenként 86,05 dollárt fizet a cégért.

Felvásárlási ajánlatot kapott a magyar alapítású LogMeIn. A felvásárlásról a tárgyalásokat már szeptemberben bejelentették, a bejelentés előtti árfolyamhoz képest azonban a vevők 25 százalékos felárat fizetnek a részvényekért. A Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital leányvállalataiból összeálló konzorcium részvényenként 86,05 dollárt fizetne a cégért.Tovább »

Felvásárolja a Samebug-ot a San Franciscó-i székhelyű Rollbar

Felvásárolja a Samebug-ot a San Franciscó-i székhelyű Rollbar

A szoftverhibák megfigyelését végző, San Franciscó-i székhelyű Rollbar felvásárolja a Samebug-ot. A két cég tapasztalatainak és szolgáltatásainak integrálásával a jövőben együttes erővel kínálnak megoldást a programhibák valós időben történő kiszűrésére.

A fejlesztők idejének nagyjából fele telik hibakereséssel és javítással, ráadásul hibákat keresni kétszer olyan nehéz, mint kódot írni. A Rollbar megoldásával a fejlesztőcsapatok a szoftverek írásával egyidőben követhetik nyomon a hibákat és azonnal értesíthetik a csapatot, hogy azok javítsák a problémát. Ezzel a hibakeresés folyamata felgyorsul, az így felszabaduló erőforrást fejlesztésre tudják használni.Tovább »

Felvásárolta a Ustream videó platformot az IBM

Felvásárolta a Ustream videó platformot az IBM

Felvásárolták a Ustream videó platformot, a Budapesten fejlesztett szolgáltatás beolvad az IBM felhőplatformjába. Az IBM árat nem közölt, de a felvásárlás lehetőségéről először hírt adó Fortune szerint 130 millió dollárról, azaz 37 milliárd forintról lehet szó.

Felvásárolta a Ustream videó platformot az IBM. A felvásárlás lehetőségéről reggel a Fortune adott először hírt, annak tényét most az IBM hivatalosan is elismerte, a cég azonban nem hozta nyilvánosságra a tranzakció értékét. A Fortune információja szerint mintegy 130 millió dollárt adott az IBM a hazai fejlesztésű startupért, ezt egészíti ki az ilyenkor szokásos alkalmazotti juttatáscsomag, ami a vezetést és a dolgozókat hivatott maradásra bírni.Tovább »

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a LastPass céget

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a LastPass céget

A Logmein 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő Lastpass-t. A hozzáférés-kezelők piaca már most is dollármilliárdokban mérhető, így érthető, hogy a Logmein lecsapott a Lastpass díjnyertes technológiájára.

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő amerikai céget, a LastPass-t. A felvásárlás a következő hetekben már végbe is mehet: a feltételek szerint a Logmein első körben 110 millió dollárt fizet a Lastpass-nak, majd később további 15 millió dollárt folyósít nekik.Tovább »

A francia BlaBlaCar felvásárolta a magyar alapítású AutoHop-ot

A francia BlaBlaCar felvásárolta a magyar alapítású AutoHop-ot

Az AutoHop-ot felvásárolta Európa legnagyobb telekocsi közössége, a 10 milliónál is több tagot számláló, 18 országban elérhető BlaBlaCar. Az AutoHop teljes egészében a BlaBlaCar rendszerébe olvad, a profilok, értékelések és utak a BlaBlaCar-on élnek tovább.

A magyar alapítású AutoHop telekocsi-közvetítő cég beolvad a világ legnagyobb telekocsi közösségébe, a 10 milliónál is több tagot számláló, 18 országban elérhető BlaBlaCar-ba. Az AutoHop tagok a csatlakozással automatikusan a BlaBlaCar tagjaivá válnak, az AutoHop platform teljes egészében a BlaBlaCar rendszerébe olvad, a tagok profilja, értékelései és meghirdetett útjai tovább élnek a BlaBlaCar-on.Tovább »


 
 
CC BY NC SA