Piacra került a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata

Ppiacra került a lehallgatás ellen védő CryptTalk magánfelhasználóknak szóló, az App Store-ból ingyenesen letölthető változata. A szolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidőszak után előfizethető, vagy tovább használható hívások és szöveges üzenetek fogadására.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalk-ra az egyéni felhasználók a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő, ezért cserébe korlátlan számú és időtartamú telefonbeszélgetést vagy azonnali szöveges üzenetet védhetnek meg. Akik pedig nem fizetnek elő, „passzív módban” használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak.

„A CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal használhatja. Az új, magánfelhasználói verzió ugyanazt a biztonsági szintet nyújtja, mint a vállalati” - hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezik. A következő változatunk Windows Phone-hoz készül majd.

A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.

A CryptTalk számos korábbi, hazai és régiós elismerést követően 2014 szeptemberében a legrangosabb régiós rendezvényen, az IT Biztonsági Napokon elnyerte a leginnovatívabb informatikai biztonsági termék díját, míg az Arenim Technologies-t a mobilkommunikáció első számú nemzetközi szervezete, a CTIA 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé.


 
 
CC BY NC SA