A közel-keleti régióban terjeszkedik a lehallgatás ellen védő CryptTalk

Dohában, az ITU Telecom World konferencián mutatták be a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk alkalmazás közel-keleti régió piacára szánt változatát. A konferencián kiállítóként szereplő magyar startup mostantól arab országokban is elérhető.

A mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó, magyar fejlesztésű CryptTalk mostantól az arab országokban is elérhető a biztonságos telefonálás lehetőségét kereső felhasználók számára. A hírt a jövőre Budapesten rendezésre kerülő, idén Dohában december 7-11 között megtartott ITU Telecom World konferencián jelentették be. A CryptTalk megjelenése a közel-keleti piacon meghatározó lépést jelent a biztonságos mobiltelefonálás globális elterjesztése felé.

„Az elmúlt egy évben a mobilbiztonság egyértelműen kiemelt kérdéssé vált a telekommunikáció és az informatika kulcsszereplőinek körében. A szakma érdeklődése és a CryptTalk magánfelhasználói és kisvállalati változatainak eddigi sikere alapján a megoldás világszerte elterjedhet 2015-ben.” – fejtette ki Kun Szabolcs, a CryptTalk-ot fejlesztő Arenim Technologies vezérigazgatója.

A magyar startup novemberben dobta piacra a CryptTalk magánfelhasználók számára kifejlesztett verzióját, amely több ezres letöltéssel két nap alatt a legnépszerűbb magyar üzleti alkalmazás lett, két héten belül pedig az App Store üzleti alkalmazásainak globális listáján is a kedvencek közé került.

A CryptTalk az ügyféligényekre válaszolva megjelentette az alkalmazás egyéni és kisvállalati felhasználóinak szánt prémium változatait, korlátlan partnerlistával és konferencia-funkcióval, a többi verzióhoz hasonlóan 30 napos ingyenes próbaidőszakkal.

A CryptTalk magánfelhasználói változata a 30 napig ingyenes próbaidőszakot követően havi 9,99 dollárért, a korlátlan partnerlistát kezelő, konferenciahívások lebonyolítására is alkalmas prémium verzió pedig havi 19,99 dollárért fizethető elő, vagy ingyenes módban a hívások fogadására tovább használható.


 
 
CC BY NC SA