Öt magyar startup vehet részt jövőre ingyen a SXSW fesztiválon

Pályázatot hirdet a Design Terminál, amelynek keretében öt magyar startup vehet részt a South by Southwest (SXSW) fesztiválon. Az eseményt 2015. március 13-17. között rendezik meg Texasban, Austinban, a jelentkezéseket 2014. december 15-ig várják.

Napjaink egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválját 2015. március 13-17. között 22. alkalommal rendezik meg a texasi Austinban. Öt napon át váltják egymást a South by Southwest (SXSW) színpadain az úttörő technológiák legnagyobb gondolkodói, az iparág húzónevei vezette networking platformok pedig mozgalmas keretet adnak a kapcsolatépítésnek.

Különleges előadások és ülések páratlan kínálata mutatja be az érdeklődőknek a tech világ újdonságait jelentő weboldalakat, videójátékokat és izgalmas startup ötleteket. Az SXSW Interactive egyszerre ad teret a gyakorlati képzésnek és az átívelő, előretekintő elemzéseknek - és ezáltal valóban bepillantást enged a jövőbe.

A Design Terminál SXSW pályázatának keretében öt fiatal magyar vállalkozás kap lehetőséget, hogy elutazzon Austinba és részt vegyen a 2015-ös SXSW Interactive Festivalon. Az öt nyertes vállalkozás két-két csapattagot delegálhat, akik a startup csomag részeként ingyenes utazást, szállást, pitching- és kiállítási lehetőséget kapnak.

"Célunk, hogy elősegítsük az ígéretes, feltörekvő vállalkozások kapcsolatépítését. A világon mindenhol bukkannak fel nagy tehetségek, az előrejutáshoz elengedhetetlen körülmények nem mindenki számára adottak. Ezzel a lehetőséggel szeretnék tehát támogatni a tehetséges helyi vállalkozókat a világsiker elérésében" - áll a pályázat közleményében.

A pályázatokat háromtagú szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője.

A pályázat további részleteiről ezen a honlapon tájékozódhatnak a tettrekész startupok. A jelentkezéseket 2014. december 12-ig várják, az eredményhirdetésre pedig 2015. december 30-án kerül sor.


 
 
CC BY NC SA