Magyar startupok, akik részt vesznek idén a LeWeb konferencián

Idén három magyar startup mutatkozhat be az önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb konferencián, melynek témája a digitális innováció. A három nyertest közel 170 szakember előtt, egy pitch verseny keretében választották ki December 5-én.

2014-ben második alkalommal hirdetett meg a Loffice nemzetközi lehetőséget a magyar startupok számára. Ezúttal a 3 ígéretes csapat ingyen szerepelhet kiállítóként a LeWeb-en, Európa egyik legnagyobb szakmai eseményén, december 9-11-én Párizsban, amelynek során az online üzlet jövőjéről, trendekről és tendenciákról beszélnek.

A Loffice LeWeb startup versenyére több mint 60 hazai startup adta le a pályázatát. Az elbírálás két körben zajlott. Először egy online felületen keresztül válogatták le a zsűritagok azt a 10 startupot, akit a döntőben való részvételre javasoltak. December 5-én, pénteken este pedig közel 170 szakember, startup és befektető előtt, egy pitch verseny keretében választották ki a 3 nyertest.

Az iHivePro méh-monitorozó rendszer arra ad lehetőséget a méhészek számára, hogy a távolból megfigyelhetővé és kontrollálhatóvá váljanak a kaptárok, ezáltal lecsökkentve a méhek elpusztulásának arányát. A rendszer által kiküszöbölhetőek a méheket tizedelő okok közül a fertőzések, betegségek és a vandalizmus, valamint a lopás.

A Notch egy viselhető szenzor hálózat, amelynek segítségével az emberi mozdulatsorok térben leképezhetővé válnak. Használatával a fizikai tevékenységek hatékonysága elemezhetővé és fejleszthetővé válik. A rendszer része az okostelefon alkalmazás, amely a mozgást végző személyre erősített szenzorok jeléből háromdimenziós képet ad az elvégzett mozdulatsorról.

A Ziteboard egy minden eszközön (számítógépen, táblagépeken és telefonokon) a böngészőben működő, nagyítható digitális papírlap. Lehetőség van a jegyzetoldalt megosztani másokkal, illetve egyszerre többen is jegyzetelhetnek ugyanarra a felületre. A Ziteboard-ot már több ezren használják videokonferenciákhoz, távoktatásban és egyedi konzultációkon is.

A versenyen a legjobb tíz közé jutott még az apptalk.ninja, a Brickflow, a Cubilog, Liber8, a Ma este Színház!, az opp.io és a Transround.

A LeWeb konferenciát 2004-ben alapította Loic és Geraldine Le Meur, azzal a céllal, hogy a nemzetközi gazdasági élet kulcsszereplői, startupok, technológiai vállalatok és a média közösen feltárják napjaink legizgalmasabb trendjeit, vázolják az internet-alapú üzletek jövőjét. Közel 80 országból érkeznek kiállítók, 3500 látogató és 400 befektető vesz részt az esemény 3 napján.


 
 
CC BY NC SA