5 magyar startup mutatkozik be márciusban a SXSW fesztiválon

A filmipar, a könnyűzene és a technológiai innováció feltörekvő szereplőinek a texasi Austinban megrendezésre kerülő South by Southwest Interactive (SXSW Interactive) fesztiválon mutathatja be készülő termékeit öt hazai startup a Design Terminal jóvoltából.

Napjaink egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválját 2015. március 13-17. között rendezik meg a texasi Austinban. Öt napon át váltják egymást a South by Southwest (SXSW) színpadain az úttörő technológiák legnagyobb gondolkodói, az iparág húzónevei vezette networking platformok pedig mozgalmas keretet adnak a kapcsolatépítésnek.

A Design Terminal jóvoltából idén öt hazai startup mutathatja be készülő termékeit a filmipar, a könnyűzene és a technológiai innováció feltörekvő szereplőinek az 5 napos rendezvényen.

A Brewie egy teljesen automatizált otthoni sörfőzőgépet raktak össze, és az Indiegogo kampányukkal már 33 millió forintot összeszedtek, hogy megvalósítsák tervüket.

A Synetiq agyhullámok objektív mérésével akarják javítani a reklámok hatékonyságát. A fiatal cég ma már több nemzetközi reklámügynökséggel dolgozik együtt.

A Vidzor online eszköze az interaktív és platformfüggetlen videók elkészítését, megosztását segíti.

A Notch egy háromdimenziós mozgásérzékelő modul, amivel nyomon lehet követni az egész test mozgását. A testre rögzíthető érzékelőkkel egészen extrém mozdulatokról is 3D modellt lehet készíteni, a felhasználó mozgásának korlátozása nélkül.

A Sbrick sikeres Kickstarter kampányon van túl a Lego motorokat távvezérlő modullal, és már találtak maguknak egy komolyabb témát, az otthoni eszközök távfelügyeletét.

A pályázatok szakmai elbírálásában Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője vett részt.

A pályázaton győztes 5 cégnek fizetik az utazáshoz kapcsolódó költségeit, valamint helyi partnerek bevonásával előre megszervezik azokat az egyeztetéseket, ahol új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg.


 
 
CC BY NC SA