Cellum Plug & Pay: kártyaelfogadási funkció mobil alkalmazásoknak

Új mobilfizetési megoldás bevezetését jelentette be a Cellum. A júniusban piacra kerülő Plug and Pay nevű mobil szoftvercsomag segítségével bármilyen mobil alkalmazás mindössze pár nap alatt biztonságos nemzetközi kártyaelfogadási funkcióval bővíthető.

A floridai Orlandóban megrendezett The App Summit konferencián új mobilfizetési megoldás bevezetését jelentette be a Cellum. A Plug and Pay segítségével a cég szuperbiztonságos fizetési megoldását a külsős fejlesztők is akár pár nap alatt beépíthetik a saját mobilalkalmazásaikba.

A Cellum Plug and Pay teljeskörű szolgáltatáscsomagot takar. A szoftverfejlesztői csomagon (SDK) keresztül elérhető a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája, amelyben a titkosított kártyaadat egyik felét a telefonon, másik felét a szerverközpontban tárolják. A fejlesztők emellett hozzáférhetnek a cég fizetési motorjához is, ami világszerte számos pénzügyi szolgáltató mobilfizetési megoldását hajtja.

A gyors és könnyű integrációt teljeskörű dokumentáció, példakódok és a technikai támogatás segítik. A csomag opcionális része továbbá a nemzetközi kártyaelfogadás, amit a Cellum partnereként az európai digitális fizetési szolgáltató Kalixa végez. Ennek köszönhetően a felhasználók hatféle valutában: euróban, amerikai, kanadai és ausztrál dollárban, valamint angol fontban és svájci frankban is fizethetnek.

"A Plug and Pay átlép a mobiltárcák határain. Cégcsoportunk mobilfizetési technológiáját ezen az egyszerű és biztonságos felületen kínáljuk most a kereskedők és ügyfeleik számára. A Cellum innovációja a vállalat történetében is mérföldkő, hiszen fennállása során első alkalommal osztja meg az általa fejlesztett technológiát a fejlesztői közösséggel." - mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A bevezetés két fázisban történik majd: a második negyedévben induló fázisban a termék az Európai Unió összes országában működik. A második fázisban további országok következnek, és az alap fizetési funkción kívül más műveletek is elérhetővé válnak, mint például a hűségpontok és személyre szabott kuponok kezelése.


 
 
CC BY NC SA