Indul a White Summers pre-seed programja, a WS Cofounder

Idén indul a tőkebevonásra felkészítő White Summers Co-founder program is a magyar startup ökoszisztéma számára. A program keretében a szakmai mentorálás és felkészítés mellett akár 100,000 dolláros befektetést is kaphatnak a kiválasztott hazai startupok.

A White Summers Caffee & James szilícium-völgyi ügyvédi iroda épp egy éve nyitotta meg budapesti székhellyel az Európai központját. Az iroda az elmúlt egy évben igen keresett lett a sikeres hazai startupok között is, jelenleg olyan startupokat képviselnek, mint a Distinction, a NowTechnologies vagy a Codie. Az egy éves évfordulón jelentették be a WS Cofounder pre-seed program indulását a magyar startup ökoszisztéma számára.

Az idén induló, a tőkebevonásra felkészítő White Summers Co-founder program keretében a kiválasztott cégek szakmai mentorálás és felkészítés mellett akár 100,000 dolláros befektetést is kaphatnak. A programot két, a Stanfordon végzett és magyar startup körökben elismert személyiség, Weiszbart Zsolt (a Valley Connect alapítója) és Málnay Barnabás (az MM Klaszter igazgatója) vezeti.

A White Summers budapesti irodája az elmúlt év legnagyobb eredményének kétséget kizáróan az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb magyar startup sikerét, a Distinction Skyscanner általi felvásárlását tekinti, ahol Dr. Weiszbart Tamás vezetésével a White Summers volt a Distinction kizárólagos jogi és üzleti tanácsadója.

Az iroda segítette továbbá a mozgássérültek koordinációját segítő GyroSet-et fejlesztő NowTechnologies, a neuromarketinggel foglalkozó Synetiq, az instant közösségi videómegosztó alkalmazást fejlesztő ANGL és a gyerekeket kódolni tanító Codie tőkebevonását is a magyar piacon. Sőt, a White Summers ügyvédi irodán keresztül valósult meg a Piqniq gasztronómiai alkalmazás amerikai piacra lépése is.

A budapesti iroda egy éves fennállásának évfordulójára Mark White amerikai jogász, a White Summers alapítója is Budapestre érkezett, hogy az európai központ új székhelyét, a belváros szívében, a Kristóf téren található irodát felavassa. A budapesti iroda tovább bővül: Dr. Ferenczy Balázs József senior ügyvédként csatlakozik a szakértői csapathoz. Balázs a Cellum jogi igazgatója, korábban pedig egy francia nemzetközi jogi iroda vezető partnere volt.


 
 
CC BY NC SA