Neumann Ház: közösségi tér magyaroknak a Szilícium-völgyben

Június 1-én nyitotta meg kapuit a Neumann Ház, a Neumann Society közösségi épülete magyar tehetségeknek a Szilícium-völgyben. A Neumann Ház első, már megnyitott része az üzletet támogató szolgáltatásokra és közösségi irodai és rendezvényterekre koncentrál.

Tavaly novemberben magyar származású amerikai értelmiségiek és vállalkozók alapították meg a Neumann Társaságot (Neumann Society), hogy magyar gyökerű innovációs közösséget hozzanak létre az USA-ban. A karitatív, nonprofit szervezet célja, hogy segítse a magyar fiatal szakembereket és a magyar ötleteket.

Június 1-én pedig megnyílt a szervezet első közösségi épülete is, a Neumann Ház (Neumann House), ami a Szilícium-völgyben várja a magyarokat és más európai nemzetek tagjait.

„A Neumann Ház egyedülálló hely lesz, ami nemcsak támogatja majd a növekedést, hanem kiváló magyar és európai induló vállalkozásoknak is otthont ad, ötvözve egy megbízható tengerentúli innovációs közösség szellemét azzal a szakértő fejlődő környezettel, amelyre Szilíciumvölgy vállalkozóinak szüksége van” – foglalta össze Tilesch György, a Neumann Society elnöke.

A Neumann Ház első, már megnyitott része az irodai terek, üzleti támogató szolgáltatások, közösségi találkozó-, és oktatóterekre koncentrál. Minden szolgáltatás jelentős kedvezménnyel lesz elérhető. A most ősszel induló következő fázisok olyan szolgáltatásokra épülnek majd, mint például a mentor- és fejlesztési programok.

Ennek jegyében a Neumann Ház hamarosan ösztöndíjat is kínál majd olyan vállalatok részére, melyek osztják a szervezet törekvéseit és támogatják a felelős innováció terjesztését és az innovatív problémamegoldást a globális szociális problémák javítása érdekében.

A Neumann House együttműködő partnere a White Summers Caffee & James jogi iroda - amely nemrég nyitotta meg európai központját Budapesten -, akik üzleti és jogi tanácsadást nyújtanak a vállalkozóknak.

A kezdeményezők szerint a házban segíthetnek majd a startupoknak növekedni, hogy felérjenek az olyan magyar-amerikai sikertörténetekig, mint a LogMeIn, a Prezi és a Ustream.


 
 
CC BY NC SA