Budapesten nyit európai központot a White-Summers ügyvédi iroda

A startupokra szakosodott White-Summers ügyvédi iroda idén márciusban nyitja meg európai központját Budapesten. Az ügyvédi iroda indította be többek között a Prezi amerikai siker sztoriját, de például a Tesla Motors vagy a HotMail is a cég nevéhez fűződik.

Budapestet választotta európai székhelyéül a startupokra szakosodott White Summers, szilícium-völgybeli ügyvédi iroda. A White Summers európai központja idén márciusban nyitja meg kapuit. Az irodának számos magyar kapcsolata van: a hazai startup-ok közül a Webcam Laboratory-t, a PocketGuide-ot, a Real5D-t, és a Distinction-t is ők segítették abban, hogy megvessék a lábukat a Szilícium-völgyben.

Az európai központ elsődleges célja, hogy mintegy hidat képezve az Amerikai Egyesült Államok és Európa közé, segítséget nyújtson abban, hogy Európában is kiemelt minőségű jogi szolgáltatáshoz jussanak, illetve hogy finanszírozási tranzakciók során magas színvonalú jogi szolgáltatást nyújtson.

A budapesti iroda többek közt abban tud segíteni, hogy a kezdeti lépéseket - többek között az amerikai cégalapítást, a cég beindítását és jogi ügyeinek intézését, stratégiaalkotást, valamint tőkebevonásra történő felkészítést - itt végezzék. Az iroda nem csupán jogi, de üzleti tanácsadást is biztosít azoknak az európai startupoknak, amelyek az amerikai piacra kívánnak kilépni. Sőt további támogatást – például co-working irodát és befektetők közvetítését – is ajánl számukra a Szilícium-völgyben.

A budapesti iroda létrehozását is a magyar kapcsolatok ösztönözték: az alapítók egyrészt meglátták a lehetőséget a hazai startup-ok ígéretes sikereiben, másrészt azt is felismerték, hogy egyre több európai – sőt kelet-közép európai – startup szeretne kijutni az amerikai piacra, amelyhez nem kell feltétlenül költséges hónapokat tölteni az USA-ban. A kezdeti lépéseket – többek között az amerikai cégalapítást, a cég beindítását és jogi ügyeinek intézését, stratégiaalkotást, valamint tőkebevonásra történő felkészítést – az ügyvédi iroda európai központjára bízzák. Mindez jelentős időt és költséget takaríthat meg az európai startupoknak, nem beszélve arról, hogy egy tapasztalt és jelentős referenciákkal rendelkező szilícium-völgyi ügyvédi iroda segíti elindulásukat az amerikai piacon.

A White Summers európai központjának munkatársai között jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak segítik majd az ügyfelek munkáját. Az iroda egyik vezetője Dr. Weiszbart Tamás, a Boston University School of Law-n szerzett bank és pénzügyi jogi specializációval diplomát és – többek között – egy bostoni székhelyű ügyvédi irodánál dolgozott pénzügyi és vállalati jog területén mielőtt csatlakozott volna a White Summers szilícium-völgyi és budapesti irodájához.

Az iroda másik helyi partnere a 20 éves banki és pénzügyi jogi tapasztalattal rendelkező dr. Nagy Tibor, aki referenciái között tudhatja az ING–t és az Unicredit Bankot, az Allen & Overy Ügyvédi Irodát, valamint a Magyar Telekomot is. A szenior tanácsadók között olyan szakemberek találhatók, mint a szilícium-völgyi NASA és Google által alapított Singularity University régiós innovációs versenyét megalapító Szabó Csaba vagy a Valley Connect alapítója, a Stanford University-n végzett Weiszbart Zsolt.


 
 
CC BY NC SA